Follower

Jom KLIK2

Mar 27, 2015

Kalsium utk gg & tulang

Alhamdulillah, ank ke4 & yg ke2 dpt full breast milk dr mak nye. Ank sulung & no2 dpt sikit cenoit je. Ank ke3, dpt disusukan hingga 2thn ngam. Terpaksa stop sbb dlm rahim dah ada bby ni, bby yg ke 4...hihi...

Sy mmg target menyusu bby 2thn shj. Xmo lebih2. Better ikut apa yg Islam sarankan.

Si kecik hannan ni, tumbuh gg seawal usia 4bln & berjln pd usia 9bln. Seingat sy, demam pun br sekali 2..itupun sbb kena cucuk..hannan ni jenis gg keluar 2btg serentak. Skrg dlm memasuki usia 1thn 2bln. Gg taring kiri & kanan dh nampak. Keluar je gg tu, maka jumlah gg hannan akan jd saploh.

Syukur rezeki dr Allah.

Sepjg ngandung, berpantang, penyusuan dan hingga skrg sy ambik kalsium tablet iaitu ostematrix utk elak bengkak & kejang kaki, pelawas dan lain.

Bersama ostematrix, saya ambik energizinh soy protin.

Alhamdulillah...badan pun xde la penat, kurang stress ( ank 4, handle yg sklh lg), dan mcm2 lg..

No comments: