Follower

Jom KLIK2

Jul 1, 2014

Kasut Raya

bismillah..assalamualaikum.

smlm gigih cuci kasut turun tumurun dr ank sulung ke kak ngah ke abg cik & last but not least hihi ke si ucu hannan.

syukur disaat saya & suami dlm proses berjimat cermat ada juga kasut tu pemberian rakan2.

saya n suami xkisah guna brg terpakai. sbb apa tau? sbb nya bila org bg kita mean brg tu tahan n branded. xsalah guna brg recyle janji elok. rasanya ada yg ge beli jeans/baju kt kedai bundle. tul x?

so thn ni, ucu hannan akn puas bergaya dgn kasut pusaka abg kakak.

dan thn ni juga, ank4 & suami akan merasa air tgn baju jahitan saya...InsyaAllah.

hari ni saya 1st day di klas jahit.
mastautin selama 6bln utk dptkn sijil.

umur pjg & ada rezeki saya akn sambung lg ke peringkat lebih tinggi dlm jahitan.

amin.

4 comments:

Kisah Si Dairy said...

wah...banyak kasut raya dia...bestnya

Diana Rashid said...

saya rasa saya pun nak belajar menjahit la..susah tak>??saya langsung tak de asas menjahit..dulu masa sekolah ada la belajar tapi sebab tak minat jadi tak ambik peduli apa cikgu ajar..sekarang dah tua baru minat/..hehe

Bada Ariff said...

kasut 2nd hand je...recycle blk....hihi

Bada Ariff said...

diana..xsusah menjahit...aku student plg tua dlm kos fesyen & dressmaking ..hihi..

ramai dlm klas akk yg xtahu lgsg menjahit... ;)

diana boleh punya...

akk nk buat tutorial barut bby pun xsempat lg...