Follower

Jom KLIK2

Feb 20, 2014

Sihat, Kuat & Cergas Dengan Vitamin SHAKLEE Tambah Tenaga

Antara Vitamin Shaklee
1) Vita-lea
Vitalea with iron formula adalah multivitamin yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin penting dan 7 mineral penting. InsyaAllah sangat membantu peningkatan kesihatan sekiranya diambil secara berterusan. Ia dilengkapi dengan zat besi untuk pembentukan lebih banyak sel darah merah, mengelakkan anemia dan meningkat paras HB. Selain itu, ia turut mengandungi Magnesium, kalsium, fosforus, vitamin C dan Vitamin D yang menyokong kesihatan tulang.

2) B Complex
Bcomplex adalah vitamin yang biasa consume di waktu pagi kerana ia akan membantu lebih tenang (vitamin anti-stress), bertenaga dan bersemangat untuk memulakan hari. B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protien, lemak dan karbohidrat kepada tenaga manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Lengkap untuk keperluan sel, menjadikan sistem tubuh bekerja dengan sempurna. B-Complex dioptimumkan dengan pengambilan bersama vitamin C.

3) Sust. Vitamin C
Vitamin C Untuk Tambah TenagaVitamin seperti juga BComplex, mudah larut dan musnah dalam badan. Oleh itu, bekalan vitamin C yang berterusan amat penting untuk menyokong segala proses dalam badan. Vitamin C menyokong kesihatan tulang, gusi dan gigi serta kesihatan keseluruhan. Individu yang sering rasa penat, letih, lesu dan tidak bermaya mungkin kekurangan vitamin C.

4) ESP
Energy Soy Protien (ESP) adalah protien sihat yang memberikan bekalan tenaga berterusan manakala sifatnya  rendah glisemik indeks yang memberikan rasa kenyang lebih lama. Pengambilan susu bersama ESP dan kurma memberi badan lebih tenaga untuk bekerja dengan produktif sepanjang pagi. Prof Muhaya, ada memberikan resepi istimewa yang beliau amalkan setiap pagi demi mendapat khasiat dan nutrisi lengkap pagi hari.

5) Ostematrix
Ostematrix membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat jika anda sering KELETIHAN dan KELESUAN.

2 comments:

D_08 said...

ni kighe duit sampingan mike jugak la ni kan.... bagoih le ... tambah pendapatan dan berkongsi utk kesihatan oghang....

Bada Ariff said...

haah en d...rezeki bby...asalnya tlg kwn pomot je....

alhamdulillah dpt bonus 4angka bln lepas ...

nnt kalau org umah nk cuba full or trial set 3in1 (bersalin/berpantang/menyusu), calling2 sy ye...

confirm harga murah2 sy bg :-)