Follower

Jom KLIK2

Jan 8, 2014

Set Penjagaan Rambut Shaklee ~Testimoni Serta Set Yg Sesuai

Testimoni 1

Semalam, semasa kami sekeluarga sedang menonton tv. Kelihatan hubby sedang menggaru-garu kepalanya.

Saya: kenapa garu kepala?
Hubby: abang cari kelemumur, tak jumpa..
Saya: hahahahahaha…. (memang tak boleh tahan, masa tu juga ketawa terbahak-bahak).
Hubby: aiii.. Ketawa plak. Kenapa?
Saya: mungkin sebab kita sudah pakai shampoo Shaklee dan makan supplemen Shaklee.
Hubby: ya tak yah jugak?.. Dah berapa lama kita pakai shampoo tu eh?
Saya: lebih kurang dua minggu la.
Hubby: ermmmm.. Miracle.Haaa.. Yang tu testimoni tak formal daripada suami saya.

Dia ada masalah kulit kepala berkelumumur. Masalah saya lebih teruk lagi, selain berkelumumur, saya juga mengalami masalah rambut gugur selepas bersalin. Macam-macam jenis shampoo dah cuba, tapi selepas pakai shampoo Shaklee, masalah rambut gugur dah berkurangan.

Memula ragu-ragu la juga, sebab harganya lebih mahal daripada shampoo yang biasa kita beli di kedai. Kuantiti pun sikit, 296ml sahaja.

Kali pertama pakai memang terus jatuh cinta. Kandungannya agak pekat, tanpa pewarna, jadi kita tak perlu tuang banyak-banyak untuk cuci rambut. Selepas cuci, kulit kepala rasa bersih dan kering, kepala rasa ringan sangat. Tak seperti shampoo biasa, saya perlu pakai banyak sebab rambut saya panjang. Lepas bilas dengan air, kepala masih rasa licin, macam ada jer benda melekat atas kulit kepala tu. Huhuhu.. Bila mengenang semula keadaan tu, rasa geli plak nak pakai shampoo lain selain shampoo Shaklee.

Dan yang paling best, dengan menggunakan shampoo Shaklee, kita tak perlu cuci rambut hari-hari. Hari kedua dan ketiga pun masih rasa bersih. So, berbaloi la.. Walaupun harganya mahal dan kuantiti sedikit, kita tak perlu pakai hari-hari, rambut dan kulit kepala pun bertambah sihat.

========

Sebenarnya, masalah rambut gugur bukanlah perkara pelik. Ianya disebabkan beberapa faktor seperti di bawah:

Penurunan mendadak Estrogen selepas bersalin 
Kandungan Estrogen yang tinggi semasa mengandung menyebabkan pembentukan scalp rambut yang sihat dan ia mengunci akar rambut dengan kuat maka pertumbuhan rambut berlaku dengan baik. Tetapi sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan mudah gugur.

Pengambilan makanan berproses sebagai diet harian
Rambut juga seperti rumput hijau di padang, perlukan bekalan nutrient dan air yang cukup agar ia tumbuh subur. Pengambilan diet dengan makanan berproses menyebabkan badan kita sukar untuk menerima nutrient yang cukup untuk berfungsi. Otak akan menghantar gelombang untuk mengambil nutrient dari rambut kerana rambut secara amnya tidak mempunyai fungsi penting dalam meneruskan aktiviti harian. Kerana kekurangan nutrien seperti zinc, zat besi, protien dan lain-lain menyebabkan rambut kusam dan akhirnya gugur.

Stress
Stress memerlukan banyak B-complex, ia juga menyebabkan sekatan pada salur darah yang menyukarkan penyaluran nutrient kepada rambut.

Bahan kimia dalam produk rambut
Kebanyakan syampu di pasaran terhasil dari bahan kimia merbahaya yang merosakkan rambut. Macam-macam iklan yang kononnya nak luruskan lambut, lebatkan rambut, atasi rambut gugur dan produk ini dijual dengan harga yang murah. Hakikatnya, produk-produk ini mengandungi bahan kimia yang akan membuatkan rambut kita semakin rosak.

Untuk memastikan rambut yang sihat, pemakanan yang seimbang adalah perlu. Makanan untuk rambut yang sihat adalah makanan yang kaya dengan protein, Vitamin B Complex, Zink dan Vitamin C. Dan jika mengamalkan supplemen, pengambilan vitamin-vitamin di atas dan multivitamin akan membantu menghasilkan rambut yang sihat. Namun, pengambilan vitamin haruslah konsisten selama sekurang kurangnya 90 hari kerana sel dalam tubuh hidup antara 90 hingga 120 hari. Maka perlu masa untuk sel menerima dan menyerap dengan baik semua vitamin yang kita ambil.

========

Set penjagaan rambut Shaklee dikenali sebagai ProSante, adalah bebas kimia dan selamat untuk digunakan.

(1) Long Lasting Finishing Spray
1. “Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
2. Memberikan perlindungan UV
3. Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut

(2) Revitalizing Shampoo
1. Melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
2. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
3. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya(

3) Purifying Shampoo
1.Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
2. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
3. Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur

(4) Replenishing Conditioner
1. Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
2. Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
3. Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

(5) Lightweight Conditioner
1. Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
2. Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
3. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

(6) Nourishing Scalp Treatment
1. Menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
2. Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
3. Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
4. Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya.
5. Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak.

Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

=====
Yang mana satu anda perlukan?
Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:
1. Revitalizing Shampoo
2. Lightweight Conditioner
3. Nourishing Scalp Treatment
Set ini boleh digunakan secara harian.

Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak, anda boleh gunakan set berikut:
1. Purifying Shampoo
2. Replenishing Conditioner
3. Nourishing Scalp Treatment

Set ini untuk kegunaan 1-2 kali seminggu, bukan harian.

Jom Suburkan Rambut Anda!

Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan.

Shaklee memilih bahan-bahan seperti:
Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut; Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.

Dan anda juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.Jom baca testimoni consumer lain yang telah menggunakan set ini.

====
Hubungi saya
017-6813489
Badariah Binti Umar

Jangan lupa, harga DISKAUN utk anda semua!!!

No comments: