Follower

Jom KLIK2

Nov 3, 2013

Wassup dgn simkad 1malaysia yg unlimited

Xde cete nk gebang la. Out of idea. Pala ni fikit nk siapkn tempahan barut & bedung tp masih di depan hp lyn wassup. Sy idak la berborak pun tp suka baca wassup kwn2 lain. Skrg ni sy ada 4group wassup. Kalau off, 30mnt pun cukup la...bila on...beratus wassup yg xdibaca. Group sklh rendah, sklh menengah, ank perak ukm & bff fakulti ekonomi ukm. Mmg gila2 nye pala otak. Sy mmg xsempat nk bls.

Skrg ni sy guna simkad 1malaysia. Starter pack sy beli dgn harga rm110(incl. Postage). Sy beli sekali 2simkad, utk hubby & sy. Dlm.simkad tu rm0 prepaid. So kena topup rm30 coz monthly prepaid internet rm25+unlimited. Wow!!! Bila dgr unlimited mmg hubby suh grab je la. Ktorg laki bini xleh guna pospaid coz nama dh "hitam". Clear utang br leh guna. Simkad 1m ni, call & sms pun murah ooo. Xkira la ko call/sms kt celcom juga ataupun maxis.

Hubby pun, kalau nk suh msk atau buat air,.guna wassup je...padahal dia kt ruang tamu & sy kt bilik jahitan...hihi..

Pasni sy nk sebey tab yg leh msk simkad & leh connect dgn keyboard. Rasa mcm mudah lg guna keyboard dr taip skrin ni. Jari mak besar2 nak, jenuh dok asik salah tekan word.

Bila simkad 1m ni line celcom maka line hp 017 sy ditukarkn semula ke line maxis. Kwsn umah sy ni kena guna celcom & maxis kot celcom kena petir, maxis leh idup lg. Gitu lah sebaliknye.

Nk berbiz pun syok juga. Leh on9 dimana2. Takyah harap wifi free ihsan dr kedai2 yg skrg dok psg pasword, huhu...mmg best simkad 1m ni. Dulu dok syok sgt dgn line streamyx.

No comments: