Follower

Jom KLIK2

Oct 28, 2013

Slimming Set

Dapatkan Berat Badan Ideal dengan SLIMMING SET SHAKLEE.

Bismillah..
Menguruskan berat badan hingga dapat mencapai & mengekalkan berat yang ideal adalah satu perkara yang agak susah dilakukan bagi mereka yang tidak mengikuti diet & cara hidup yang sihat.Pengamalan 'diet-yoyo' juga menyumbang kepada permasalahan ini.Namun, jangan risau.. Shaklee sedia membantu anda bagi mengawal berat badan anda secara sihat tanpa perlu crash-diet & bersukan secara berlebihan.Itu semua cara diet yang tidak baik untuk diamalkan.Selain ESP & set kecantikan kulit, slimming set Shaklee adalah antara produk yang agak popular dalam kalangan customer yang meminta konsultansi saya.InsyaAllah, hari ini saya ingin berkongsi sedikit info berkenaan tentang set kuruskan badan dari Shaklee ini.

Let's check it out!

*** SENARAI, FUNGSI & OPSYEN SLIMMING SET SHAKLEE

Lecithin
- Menggalakkan fungsi optimum otak
- Memecahkan lemak
- Menurunkan paras kolestrol dalam serumESP
- Membekalkan tenaga
- Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku & otot
- Penting untuk kanak-kanak, ibu menyusukan anak & mereka yang sedang recover daripada penyakit (masih dalam keadaan lemah & tidak bertenaga)

Herb-lax
- Memudahkan penghadaman usus & menghindarkan sembelit
- Memudahkan fungsi usus
- Menghilangkan jeragat
- Menghilangkan bau badanAlfalfa
- Kaya dalam nutrisi & mineral surih
- Mengurangkan toksin
- Melegakan rasa kebas & sakit sendi
- Merendahkan kolestrol
- Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan

Cinch Shake Mix
- Dijana oleh leucine
- Membakar lemak & mengekalkan otot
- Efektif dalam mengurangkan lemak badan
- Minuman pengurusan berat badan yang berkesanOmega Guard
- Menggalakkan pertumbuhan mental untuk orang dewasa & kanak-kanak- Mengurangkan paras kolestrol & tekanan darah
- Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat & usus
- Mengurangkan radang sendi


***Mesti ada yang macam berkerut dahi... Aduh... Biar benar... macam banyak je yang nak kena ambil...Eh, tak...Sebenarnya, Shaklee ada menyediakan opsyen set untuk anda! Bagus kan?

Lecithin @ Omega Guard
- pemecah lemak & kolestrol

Herb-lax @ Alfalfa
- detoksifikasi

Cinch Shake @ ESP
- sumber proteinAnda boleh memilih salah satu di antara 2 opsyen yang disenaraikan.

OPSYEN SLIMMING SET SHAKLEE1) Lecithin + Herb-lax + Cinch2) Lecithin + Alfalfa + ESP3)

Omega Guard + Alfalfa + ESP4) Omega Guard + Herb-lax + Cinch

***CARA MENGAMBIL SLIMMING SET SHAKLEE[CARA 1]

Minggu PertamaPagi : Breakfast seperti biasa 

Mid-morning break : Minum Cinch/ESP. Bancuh satu scoop dengan plain water/fresh milk/soya milk.

Lunch : Makan seperti biasa, sebaiknya kurangkan nasi, lebihkan sayur & buah-buahan. Lepas lunch ambil 3 biji lecithin & 3 biji alfalfa

Petang tea-break : minum Cinch/ESP. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk.Malam : Dinner seperti biasa (suggestion : kurangkan nasi separuh dari hidangan biasa) / if tak nak makan, make sure alas perut dengan makan biskut/roti.


Note : JANGAN skip makan/berlapar. Makan seperti biasa, tetapi pastikan selepas itu anda makan 3 biji lecithin & 3 biji alfalfa untuk memecahkan lemak & membantu penghadaman.

Minggu Kedua
Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak. Cinch ni akan buatkan kita rasa kenyang dan bertenaga. Boleh gantikan dengan Cinch dengan ESP jika anda mahu.

TIPS :- 

Mid-morning break : ~ pukul 10.am- afternoon

tea-break : ~ 4.30pm-5.00pm- Banyakkan meminum air putih 3-4 L sehari. I L bersamaan dengan keperluan 25kg.

 Cth: jika berat anda 50kg, minimum air yang perlu diminum ialah 2 L.

- WAJIB - JANGAN sesekali skip minum air kosong.

- Sekali lagi diingatkan; JANGAN skip makan, jika tidak mahu makan berat, at least alas perut dengan makan biskut, roti, hirup sup dan sebagainya

 - DISIPLIN sangat penting!


******[CARA 2]Lecithin - ambil 3 biji selepas lunch, 3 biji lepas dinner


Herblax - Untuk 3 hari pertama - ambil 3 biji selama 3 hari berturut-turut (tujuan untuk mencuci usus)

Kemudian, ambil 3-4 biji sehari, 3x seminggu.

Note: **sila minum air kosong 500ml sejurus selepas ambil herb-lax


**kredit : blogger shaklee
***Menarikkan rancangan pengurusan badan daripada Shaklee?

Hm.. apa tunggu lagi?
Untuk membuat pesanan dengan harga istimewa @ konsultansi percuma,Hubungisaya Pengedar Shaklee Anda:

Bada~ 017-6813489 @ pm di Made By Bada

No comments: