Follower

Jom KLIK2

Jul 9, 2013

Terima Kasih Pada Suami Saya



Alhamdulillah
tempahan baju melayu kanak-kanak selamat sy siapkan wpun posa baru nk mula, ESOK :)
tempahan 2psg dr rakan universiti merangkap rakan sebilik masa 1st yr dulu.
rezeki dtg lg. insyaAllah tempahan langsir serta baju kurung kanak2.
sy masih membuat baju kurung ready made saiz kanak2 1thn & juga tudung sklh standard saiz, awning foam yg boleh campak dlm mesin basuh & xde kedut awningnye (malas nk cari entry form, hihihi).
akan dilancarkan xlama lg.
sy juga ada mendapat sms utk rakan2 blog yg nk tempah bj kurung dewasa tp masing2 jauh sesgt.
risau pulak sy nk minta akak2 sekelian utk menganggung 2x kos postage.
jd sy kensel la promosi jahitan baju kurung dewasa ye.


bila tempahan dh mula masuk, suami sy plg suka sbb dia dh xdgr mulut sy membebel ckp boring dok umah dh xde buat apa sbb iman dh besar & pandai main sendiri. jdnye, suami sy buatkan meja utk potong kain. xperlu lah sy meniarap terbongkong nk potong kain. meja saiz 10kerusi ni mmg luas & tegap abis. suami sy siap test dgn ajak sy sekali duduk&berdiri atas meja ni sbb nk tahu ketahanan kayu & struktur meja ni. idak la saya tempek gambar ktorg berdua. cukup la anak2 kecik sy interframe kan. meja ni juga merangkap meja anak2 buat koje sklh. sambil sy potong, sambil monitor anak2 buat koje sklh.

pas projek meja ni, en suami janji nk buat umah mesin jahit arwah mak sy. body mesin jahit kaki tu dh reput coz materialnye dr kayu playwood. smlm tanya kedai singer, kot2 la harga body mesin tu dlm 200 tp rupenya 400. kita harus berjimat kan. maka, misi buat body mesin jahit kaki akan dilancarkan xlama lg. target mesin jahit kaki tanpa letrik ni nk guna utk jahit kain besar2 mcm langsir ataupun cadar. 




 terima kasih en suami sbb begitu menyokong dgn hobi jahitan sy yg skrg ni telah menambah pendapat sy. Alhamdulillah






2 comments:

D_08 said...

tahniah....dari hobi jadi sumber pendaptan.... ade rezeki bulih bukak kedai jahit nanti....

Zuraida Rahim said...

Tahniah bada... nak tempah langsir raya sempat ke?