Follower

Jom KLIK2

May 18, 2013

Air tgn makcik....kenapa, tak percaya??? hihihahaha


tajuk makcik lain gitew, setelah antena "berukband" dipanah petir. 
inilah hasil air tgn makcik setelah sekian lama
berjenama "Kiosk Makcik Bada" di FB & Koleksi Indah 81, terhasil tudung 2layer dr kain jersey sbg latihan utk org keras tgn mcm makcik. dedulu, bln 3 2012 makcik ge klas jait tudung tp disbbkan bila blk umah praktis suara tidokan si bby iman, maka makan thn la nk siapkan. masa dulu ge bljr 1layer je, tp nk "cover" blk klas jahit tudung yg mahai "mereput" tu, makcik up jd 2layer. serius, mak suka nak! buat pakai ge sidai kain bj & antar ambik ank sklh. nk buat jejln, malu coz jahitan nye...mak aih, ngalah batas bendang mak aku kt smgoi. so far so good la, memula hasil mmg mcm gggrrrr tp pas prastik lg dgn jait tudung sklh ank dara sorg tu, nampak mcm leh lwan tudung jenama fareeda, auwww. "klas kau jah"...hahaha....tudung sklh ank makcik, idak le 2layr. makcik praktis 1layer & awning foam aje. pasni, rakan2 mai la order tudung sklh kt makcik. guna form coz leh campak msk mesin, putar serata alam, awning xpatah. geng jahit ckp form, makcik pun taip form lah...

vanga tau! hihi

yang ini pun air tgn juga. ptg td kepala tetiba pening pas blk dr kebun. makcik skrg berkebun, ater menyahut seruan kementerian pertanian. yer ker?? lantak la kan..mihahaha...makcik bikin lepat liat. mmg betul2 liat sampai nk bg ke jiran pun malu. udah tu, kuih ni patut manis tp makcik buat mcm rasa manis buah. tp yg penting anak2 ku suka. namun laki ku, ckp..."org tak pandai makan". disbbkan ayat tu, aku ambik sebiji, aku suapkan. hah, elok lak dia kunyah & telan...grrrr...kenapala suka guna ayat "tak pandai makn"...masuk mulut, gigit2, kunyah2, telan...Alhamdulillah dgn rezeki Allah SWT

my 1st lepat liat. dicatitkan tarikh pembuatannya 18 may 2013 :))


tak pasti la, bila n3 seterusnya. skrg guna prepair "berukband'. ikut la, line clear leh la layan blog. kalau idak, ke lautan dlm la blog makcik ni. sblm berpisah, "jengah" my shop di Koleksi Indah 81. ada produk baru dihasilkan sblm "terlahirnya" tudung 2layer tu. sila2, jgn malu nk order. harga ditawarkan amatla berpatutan 

contoh pas sleeve yg boleh didapatkan di FB Kiosk Makcik Bada ataupun dii Koleksi Indah 81

2 comments:

D_08 said...

uiii...rajin cik ariffda........

bada said...


tima kasih D_08. sihat ke??...skrg dh fulltime duduk umah...terpaksa rajinkan diri... :))