Follower

Jom KLIK2

Feb 16, 2013

Balut buku

sejak anak-anak memasuki sekolah betul (tahun 1sklh kebangsaan), aku merajin jahit pencil/colour case utk mereka. anak-anak aku ni, terutama anak dara sorang tu mmg byk mulut. maka dia dgn sukarela promote pd kwn-kwn & cikgu/ustazah yg umi dia "hebat" menjahit. minggu 1 bulan feb tempoh hari, ustazah sklh agama request aku buat "balut buku" RM@rancangan mengajar. aku pun ckp, "sy try buat sample". inilah samplenya(lihat gambar yang dilampirkan). dlm tempoh 24jam slps ustazah dpt sample "balut buku" tu, rezeki Allah SWT nk bg, ustazah pun tempah dgn aku. aku pun, jwb ok la. ustazah request nk pemengang@handle@tali beg sbb senang nk bw. aku pun ok la sambil senyum seronok & dlm hati, 1st income from my hobi jahit jahit ni. bila nk blk pas salam ngan ustazah, ustazah tu ckp lg,"kak, saya nk 5set tau". hah! mmg lopong mulut & bolat mata aku sbb terlejut. "ustazah nk 5. utk sapa?" uztazah tubgtau yg semua ustazah yg ada di sklh agamani nk tempah, kecuali  seorg ustaz. rupenya sklh agama tu ada 5orang ustazah. bila dgr 5nos order, aku bgtau sesiap,"mmg tak boleh siap awai sbb nk cari kain. then nk 'curu masa' dgn si kecik lg". ustazah tak kisah, janji dpt "balut buku" tu. ini macam 'kerana mulut, bdn binasa', kerana mulut anak dara, aku dpt rezeki. Allhamdulillah.


*sedia terima tempahan, kawan-kawan :

2 comments:

kakngah said...

kayo ank dara hang kalo mintak komisyen... ada bakat buat merketing nih!

bada said...

tu la...kwn2 & senior sklh agama dia nk oder colour case tp aku takut nk jual. nnt mak ayh diaorg bising2 kt sklh. tgu hari sukan@terbuka sklh, aku nk open table jualan...hihi