Follower

Jom KLIK2

Jan 10, 2013

Utara Lagi

Assalamualaikum
cete ujung thn lepas
baru sempat nk simpan kt sini
hihi

kami ke Pendang, Kedah pd sabtu 22 Dec 2012 pg
plan nk grk jumaat mlm
tapi pakcik sangkut jem dekat kl, kul 11pm baru sampai umah
sian kt dia, sok pepagi pas subuh (sblm zohor pun pas subuh gak, ahaks)
kul 7am kami mulakan perjlnan. masuk tol di slim river & traffic lancar.
bfast dlm kete dgn roti sapu planta tabur gula, paberet kami seisi keluarga serta oren sunquick
jajan dr adiah bungkusan klas ngaji al-quran al-baghdadi pun kami angkut
sampai tapah
anak dara tu nk buang air
maka abah dia jd pak guard
mokcik2 (refer pic) apasal org jantan tgu pintu toilet pompuan
hahaha

model pintu toilet dikelilingi mokcik2

sampai sg perak, berenti lg
isi minyak
bukan minyak kete tp minyak anak2
risau dgn perkembangan kt tapah
menurut makcik cleaner toilet tapah
kenderaan sejak ptg jumaat luar biasa
pg sabtu ni, masa kami stop pun luar biasa
selalu kul 10 baru kenderaan byk mcm skrg (perbualankan kami dlm kul 8am)
menurut makcik tu lg
"makcik tanak letak tisu toilet nnt cepat abis. air dh la kurang"
ayak makcik, sib baik aku dh xkeje ngan propel

kenderaan pd di kwsn penang, maybe org kuar lunch.
masa ni jam 12tghari
 sampai kwsn jajahan DAP, -+ kul 12
en suami ajak ge lunch kt pulau
nk tibai nasi kandar ritu, masa aku ikut dia os ujung nov ritu
tup2 phone bunyi
"pin, makan kat umah acik ye"
errrmmm rezeki jgn ditolak
***acik itu adalah tuan rumah yg buat kenduri yg kami nk ppegi ni

bdk kecik ni tido dh mcm2 gaya

kenderaan yg sibuk di kedua2 ayah
*iya2 je updatekan, cete 2wks ago

KAMI. 2missing, eh..ada nampak jari aje
hahaha

senario, "byknye kete".
ater, duduk behrang aje
 kami teruskan perjlnan ke Pendang
aku ingat pendang ni dekat gurun
budjet, dlm 1jam dr penang
sekali, ambik kaw
exit terakhir sblm alor star
alor star tu sgt la jauh kalau drive dr behrang
huwaaaa
kebas montot anak beranak


sampai je pendang
terus santap lunch
kul 2, checkin homestay
sponser by tuan kenduri
special room utk kami yg ado ank kecil
padahal semua dpt ekon tu
kihkih


nampak langsir tu. dia jahit tindih sekali ngan kepala langsir
idea utk rumah yg kami bakal nk pindah
bila thn, belum pasti

sblh ptg kami ambik kesempatan jln2 alor star lg
wpun baru 1x aku ge aloq star
tapi aku dh tau kedai kain mana yg best
kami ge as xikut hway coz dekat bebenor
makan laksa lg & plan nk terjah kamdar
tetiba awan gelap gulita & kilat sabung menyambung seterusnya hujan sgt lebat
terus ilang mood soping
laki aku suka la
aku tk jd sebat duit dia 
tak bg cash, aku soping on9
mihahaa

Slmt Penganti Baru, Fatin & suami


 Majlis sanding2 ni utk famili aje.
opss lupa lak, pengantin ni sedara sblh suami
gambar golap  ye, snap guna kamera cap itik



Triple A




si kecil yg tersgt lasak
kekdg sian pd abg & kakak yg sedaya upaya cuba utk jaga adik


kami 'cekedau' dr tol pendang kul 12.30tgh
time org reramai tu kami cabut blk
itu pun ngadap jem
ssinggah tgk mak kt umah along di bgn serai
solat asar & grk nk naik hway kt tol kamunting
sekali ketit2 semut kt hway
masa tu baru 5.30ptg
kami zass ikut jln biasa sampai ipoh kul 7ptg & singgah jusco
baru nk soping kasut sklh anak2
alasan tgu kete kurang kt hway
hihi
terus perjln ke behrang dlm kul 9.30mlm
dh xingat sampai behrang kul berapa
sbb mcm biasa, aku n anak2 buat taik mata


penutup cerita sempena cuti sklh
keesokkan hari
along transfr mak ke behrang
mak sedikit uzur
doakan mak saya kembali sihat ye, kawan2


*aku, saya adalah org yg sama...its me, BADA
kihkih

No comments: