Follower

Jom KLIK2

Jan 24, 2013

Cuti Maulud Nabi

selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.
pembuka cerita dgn soalan "ni nk pe bkt beruntung atau kamdar?"
soalan maut jerut duit ni. haha
apa kamdarnya, stok kain kt umah KioskMakcikBada dh mcm kedai bengali kain, berlambak2. tgu susut sikit lg br nk restock baru tp nampak mcm xdan nk susut dh berjanji ngan org lombah. dia nk ge berjimba kt kamdar minggu ni. oh flannel oh koton oh lycra...
sblm ke bkt beruntung sempat kami join berselawat ke atas junjungan besar kita, Nabi Muhammad SAW coz masa tgh bfast kt hulu bernam ada perarakan maulud nabi. kami pun join sekejap sampai ke madjid situ.
abis tu terus zas ke golf club bb nk mandi kolam. qada mandi kolam bln 11 thn lepas yg ge sri msia aloq staq yg pool dia majlis yg punya n TUTUP hari kami nk mandi tu. cete pjg lebaq kalau xfaham, buat2 faham mihaha
kul9 dh msk pool. syukur mendung je cuaca. rendam 3jam. aku laki bini xrendam sbb lupa bw bj lgpun mahai sampai 10 utk org besaq. kul 11 eh 12 baru kuar dr pool. siap2 ge tgk boling lak. tgk org main je la. dok boling iman pun dh besaq lengan sblh.
muka ank2 dh mcm sweet sour, fenat kena rendam. sblm depa tidoq bungkang baik bg mkn. laki aku ajk ge mkn nasi arab tp mcm fenat+xde nafsu nk menasi, kami mkn mi rebus depan grand union. mi sup & bihun sup utk ank2. mak aih, superb cedap dia nye mi rebus. time byq pun superb, sebowl 5henget. tp xpa la cedap punya psl semua bowl kelear. akmal mkn mi sup sebowl sorg.
kul 2sampai umah tp sblm sampai, dan laki aku bemesra ngan laki org lombah. hg mai tg xhabaq...kihkih...kedai jait mana yg sblh 7e???aku pe xdak pun...




2 comments:

NinaAz said...

salam maulidur rasul sis

bada said...

selawat ke atas Nabi Muhammad SAW.

nina jln kemana. tgk hway penuh keta td...mcm xkena soalannye hihihi