Follower

Jom KLIK2

Aug 27, 2012

acumm!! Selamat semua ye



gatal idung membersihkan sawang kt teratak makcik. lamanye tak ngebang kt sini. ramadan baru ni, niat nk ktatam al-quran & solat tarawih sepanjang bulan posa, dpt berthan 1week je. 3weeks seterusnye, ke laut dlm. bukan sbb bendera jepun, (makcik dpt posa penuh tau efek breastfeeding si kenit) tp sbb 'setan' yg ada dlm badan ni. makcik abis rajin la, campak semua setan (bulan posa kan setan kena ikat kuat2) tp masih tak boleh juga. dh setan lain kena ikat, alamak makcik le yg setan...kehkehkeh


thn ni makcik last minute, tak berapa last minute tukar tema baju raya. dr kaler purple pink, jd kaler hijau. udah mcm 'hijau ke putrajaya pulak', hahaha. raya 2012 ada suka duka. sukanya, makcik berjya siapkan baju melayu & baju kurung anak2 ngan jahit sendiri. suar baju melayu makcik belajar kt blog sapa ntah.  kot puan cikgu jahit tu ada baca, tqvm sgt sbb sanggup share cara ukuran & jahitan suar baju melayu. lg best raya ni, baju raya makcik disponser oleh mak mertua. tudung makcik pulak, makcik buat sendiri juga. alhamdulillah. cuma, baju laki makcik je yg makcik tak jahit. mamat tu ge soping kt kajang sbb nk cari kaler hijau. sanggup kan!!! 

yang duka nye, my abah mertua telah kembali kerahmatullah pada raya 2. makcik & laki serta anak2 tak dpt melawat jenazah coz masa dpt call berita kematian dr mama, kami baru nk panaskan enjin kete nk blk behrang. that time, kul 12tghari. kalau naik plane pun xsempat sbb nk check in, out kastam lg coz anak2 abah aka saudara tiri laki makcik nk kebumi arwah pas zohor. sharp lepas azan zohor tu. mama pun just tgu kt tanah perkuburan kt gombak. abh dok spital dekat 1bln. hari jumaat (2hari sblm raya coz kita raya hari ahad), abah ckp kt mama , "nah (nama manja mama), 2hari lg aku blk umah". iye! 2 hari slps itu iaitu hari isnin, abah mmg 'pulang' kepada Nya.

Al-Fatihah utk abh


memori 8thn ngan abah mmg makcik xdpt lupakan. gurauan dia lain dr yg lain membuatkan kami sekeluarga selalu ketawa. cara pemanduan kereta hingga melanggar tiang garaj telah membuatkan mama menirap ke lantai, "aku ingatkan gempa bumi & rumah aku nk roboh". ayat abah jika kami lambat, "ko dh ketinggalan". 




wokey wokey

bulan penuh keberkatan telah berlalu, menjelma sudah bulan kemenangan,

Selamat Hari Raya AidilFitri, 
Maaf Zahir & Batin
dari
Makcik Bada & laki serta anak anak anak



*dikesempatan ni, makcik harap kwn2 dpt mendoakan kesejahteraan mak & ayah makcik yg tak berapa sihat. terima kasih :)

No comments: