Follower

Jom KLIK2

Jul 9, 2012

Garden Seafood Tg Malim

Wajah keSAYANGan makcik

diaorg 'bergoyang', makcik pun turut 'bergoyang'.

Pemilihan meja makan yg besar sgt perlu utk kanak2 yg tgh melasak mcm Iman. sblm Iman 'supermen' atas meja, dia sempat men'cekau' cili potong yg selalu ada dlm hidangn chinese. melompat bapak bdk ni, kehkehkeh

Makanan dh sampai. Kamu duduk sini dendiam. lokasi meja kami paling hujung di bucu kedai berhampiran pulak dgn toilet. asal ada org lalu, musti pipi iman kena cubit. yg best tu, awek2 siam lak tu. kedai ni selalu dipenuhi pelancong dr siam 

Roti (gambar kanan bwh) dicicah dgn udang (kiri atas). SEDAP & paberet ktorg. Sotong madu (kanan atas). tak de dlm pic, sup bayam bebolaayam, tauhu sizzling ngan ayam madu (laki ku byk oder MADU la pulak). air tembikai, apple & longan serta air kosong. saiz oder utk 1org mkn. oder nasi 3pinggan je, itu pun xabis sbb kami mkn lauk ber'lauk'kan nasi. sendat habis perut kami anak beranak. Total mkn ritu, RM 65 (setelah dibundarkan). yg mcm terasa mahal sgt part air longan. segelas RM4. pakcik kata, leh beli setin longan dia nye caj, hihi.  dedulu GS ni la tempat 'mkn besar' bebdk uem. tak tgu kena payung pun, pakat 'tong ' duit bonus. byk betui kenangan indah ngan uem. propel pun ada kenangan indah juga (kecik ati lak geng propel kan).

errrm, bila la tekak ni nk merasa Abdullah Chin. byk kali lalu kedai AC di Bkt Beruntung tapi ada je halangan nk kesana.




* rini makcik posa ganti. 2hari ni pulun abiskan. time posa ni rasa nk makan kue teow yit mun la. waduh! ini la namanye nafsu 'serakah'. keje nk melantak aje. 

2 comments:

kakngah said...

aku makan tahun dh tak masuk GS.. tak tau nape..
meh la layan AC. aku belanja.. :P

bada said...

byk sgt halangan nk ke AC...nnt la, bila iman dh leh ditinggalkan ngan pak dia..leh kita dating...hihi