Follower

Jom KLIK2

Jul 29, 2012

Ayam

"Time to eat" <---- oh, my english

3 ekor ayam utk santapan berbuka ptg td. this week turn famili makcik open house utk berbuka. Main Menu adalah nasi ayam. nasi ayam pakcik ni mmg fames dikalangan rakan2 yg pernah merasainye. terhasilnya nasi ayam ni dek kerana adik ipar makcik yg 1st, request nk mkn. kalau makcik request mmg tak dilayan, hihi. bila waktu berbuka bukan nk mkn sgt nasinye ni sbb ada menu2 sampingan mcm kuih, bubur, buah2an. end of this n3, pakat meratah ayam. nasi dia ada sebeban dlm rice 'koker'. kot nk makan sahur pun, tak terhabis nasi tu. nextweek, kami sekeluarga ke open house berbuka dirumah adik ipar yg ke2 di kuala selangor, insyallah. leh sambung misi mencari mentarang. my beloved mil pun ada. kesihatan yg tidak memberangsangkan. udah tingat mak bonda makcik di smgoi. kasihatan mak makin merosot wpun kalau dgr suara di phone, mcm org sihat bangat. apa2 pun alhamdulillah, mak & mil still boleh berpuasa.



berbalik pd cete ayam ni, 3ekor ayam ni sgt byk hokey tp makcik je ckp 'kuantiti' byk rupenya abg caq sorg abis 2 ketul drumstik, hambek kau. budget anak ko kecik lg ye, makan sesikit, ngeh3x. 



pas berbuka, sesi main bunga apa. makcik seronok hokey, 1st time kami dpt anjurkan iftar di rumah. doa2kan la makcik & pakcik mampu handle iftar di masjid pulak tak pun moreh ke kan. teringin juga nk menjamu anak2 yatim, allahuakbar syahdu pulak bila kenangkan anak2 yatim yg teraniaya(mungkin). bagaimana la makan & pakai mereka. begitu juga masyarakat muslim lain yg ada dikalangan mereka yg ditindas sehingga ke peringkat penghapusan etnik. 


Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar....
Ya Allah, berkatilah rezeki kami. 
Hindarkan kami dr api neraka Mu.
Selamatkan saudara muslim kami yg ditindas diseluruh dunia.
Hanya Engkau Yg Maha Berkuasa
Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar.


*N3 yg kdg2 caca merba.

No comments: