Follower

Jom KLIK2

Jun 18, 2012

Sale Kamdar Dilanjutkan

n3 kamdar ritu serta disebut setiap hari, 'kamdar sale, kamdar sale' maka makcik mengikut pakcik bertugas di Ipoh. yeppie. masa lalu depan kamdar ipoh, 2minggu lepas tepandang iklan sale tamat pd 16 june, rupenya masa makcik pegi ritu, sale dilanjutkan sampai sept 2012. hebat mu, nk suh makcik kesitu lg tu.


Dr kiri, no1 - 4 lycra. no5-6 cotton utk baju tido anak. no6 kain baju kurung biasa2.

kali ni, makcik 'mabuk' kain jenis lycra coz CONFIRM cantik2 & berkualiti serta murah bangat. tak sabar nk jahit. dlm pala fikir nk buat tudung TETAPI tetiba dpt idea utk buat something yg tgh hangat dijual difesbok. pakcik pun fening tgk tag sale sampai 70%. syukur la, si kenit tak meragam masa umi abah dia pusing wpun hanya 2 drpd 3tingkat kamdar ipoh tu. makcik beli dlm RM 91 sen sen dgn 13m keseluruhan kain ni. kalau kt jakel, tak dpt la lycra cantik2 cengini ngan harga RM 6-7 / meter. makcik dpt rasa la, kalau korang serbu kamdar, tgn pegang kain ni tp mata tgk kain lain. eh, makcik jumpa kain yg pure cotton yg sesuai utk buat bedung bby atau cadar bby ngan harga RM 5++ / mter.



budjet baru sorang ank dia ye :)
kami ge sana ber3 aje. kalau bw lg 2 beradik tu, alamat xsiap keje pakciknye. bw yg paling kecik aje coz belum pandai cari akai kan. lokasi pakcik naik buai adalah Medan Selera Tmn Kanak-kanak. MSTKK tempat makan paberet makcik & roomate makcik masa matrik kt KPYP. +-12thn makcik xdtg sini.dh lupa mana 1 kedai nasi ayam paberet makcik. sblh kanan tgn pakcik adalah kamdar & belakang pakcik ada bangunan & blkg bangunan ada super kinta. super kinta pun makcik suka pegi dedulu. kira dating ngan pakcik kali ni, bw dia ke tempat makcik muda belia. itu yg pakcik dok mengusik, 'awak dulu, dating kt sini ke?'. hahaha...nak dating ngan sapa. pakcik je la cinta hati makcik yg pertama & yg terakhir :)

3 comments:

mayangsayang said...

wah ye ke bada.. mau meroyan ngan sale kamdar ni... sejak2 beranak pinak ni amat jarang ke sana ... dolu2 masa muda belia dan anak lum ada lagi rajin le g kamdar.. sbb sekarang malas nak kuar ke bandar... kat kl tu Jem oooo lum masuk nak cari parking... adoila.. tapikan kena beli sekarang kann.. lau dekat2 nak raya lagi le sesakkk...

mayangsayang said...

wah ye ke bada.. mau meroyan ngan sale kamdar ni... sejak2 beranak pinak ni amat jarang ke sana ... dolu2 masa muda belia dan anak lum ada lagi rajin le g kamdar.. sbb sekarang malas nak kuar ke bandar... kat kl tu Jem oooo lum masuk nak cari parking... adoila.. tapikan kena beli sekarang kann.. lau dekat2 nak raya lagi le sesakkk...

bada said...

yer yang...mmg mabuk abis kalau ko ge kamdar skrg ni...nnt nk cuba terjah nagoya lak...

kt jusco rwg katanya ada nagoya...hihi