Follower

Jom KLIK2

Jun 21, 2012

Kuih Loyang

Ini bukan makcik yg buat TAPI makcik telah google gambar ni. tu, nampak tuan gambo jaga hak gambo dia.
"tuan gambo, makcik pinjam kejap gambo ni ye"


yeyeh..raya kali ni makcik nk buat kuih loyang. ni baru pas belek2 takwim. ingatkan posa mula awai bln 8, rupenya, tgh bulan7. posa 2hari ritu kantoi minum ayo gula pun tak berganti lg. nextweek, nk posa laju2. bg clear, tak de utang posa utk dicarry 4word. kang kena fidyah lak, udah langkah tahun.


wokey. makcik nk announce ni. makcik nk open pre-order, wakakaka pre-order kunun. baru panas kuali, iman ngeletek suh dukung. makcik nk pre-order utk sesapa yg dtg rumah beraya leh dpt rasa. klas ko, maria bada. nk dtg raya bukan utk rasa kuih tapi utk berziarah & bermaafan. tak gitew, jah oi! harap2 thn ni dpt buat open house mcm 4thn lepas. main menu nasi ayam pakcik epin. tetamu siap request utk makan pd hari tak raya, hihi. menu air tgn makcik lak, daging itam, my mother secret recipe. ngeces tak?? makcik dh ngences ni. 


apa2 pun, kot ada yg nk oder kuih loyang tgu sampai makcik tutup ofer pre-order ye. risau nk ambik tempahan, si iman tak tahu hala perangainye. 


makcik menghitung hari iman bertatih. kepuasan menjaga ank sendiri. melihat perkembang tumbesaran & segalanya. "apa yg kita nak dlm hidup kita?". YES, makcik ingin menjahit hingga sukses, universal sukses eh bukan, ntah la yg pasti sampai tahap ada kedai atau butik jahitan gitew. makcik juga idamkan penganugerahan dlm pembelajaran bidang fesyen (jahitan) keperingkat lebih tinggi dr skrg. apa idaknye, jahitan skrg pun senget benget. kejap2 tetas, kejap2 tetas...hahaha... petikan ayat ni makcik dpt dr seorg wanita yg memiliki PHD tp menjd surirumah sepenuh masa. interbiu yg dilakukan oleh wartawan WHI utk topik: Surirumah Berijazah, (leh search ulangan WHI TV3, topik: surirumah berijazah)






8 comments:

kakngah said...

tahun lepas aku gigihbeli acuan kuihloyang nok... kekunun jd SAHM.. nak buat lew.. hujung2.. hampeh! ntah mna dah aku campak acuan tu...

bada said...

hg mkn kt umah aku, pastu oder kt aku...kehkehkeh

ilia said...

Insyaallah..aku doakan kita sama2 berjaya..

mayangsayang said...

HUHUHU MAYANG POSA PUN LUM STAT GANTI LAGI .. HUHUHU

Zuraida Rahim said...

Bada, rumah ko dekat ngan Batang Kali kan? Kat sana ada buat kelas menjahit, memasak murah2 jer.... Ko kan minat menjahit.. baik ko g asal skill.. x silap yuran x sampai RM 5O. Open house jgn lupa jemput aku tau... Lama x jumpa member lama td baru jumpa CIk Naim

bada said...

ha'ah ilia...niat kita murni kan...insyallah sukses bersama

bada said...

mayang..nk start posa tu yg teruk skt tp bila dh lepas sehari, laju lak gnti yg berhari2 tu :)

bada said...

ida...aku kalau sampai rawang leh ge belajar lg

thn 2009, aku buat open house...cik naiem, nasz dtg umah aku...insyallah kalau jd laa thn ni open house, akan ku warwarkan pd mu & rerakan yg sewaktu dgnnye


psssst, bila ge jusco rwg, asyik tingat kt ko aje :)