Follower

Jom KLIK2

May 15, 2012

Satay Ikan Pulau Pangkor

Dah bfast kengkawan?  saya dh bfast, kuih 5 ketul. hahaha....mana xgemuks kan...tp mmg paberet sejak jd surirumah sepenuh masa ni, pepagi musti cari kuih. pelik juga. masa keje dulu, pepagi cari nasi lemak. agaknya, horman dlm badan ni berubah mengikut umur kot :p


pepagi td gak, my makmertua antar jajan ni, satay ikan dr pulau pangkor. bukan saya yg ke sana ataupun makmertua. jd sapa yg pegi, bada??? adik ipar saya ada 'meeting' geng dacing eh keris kt sana, jd bila nk blk dibelinye jajan ni sbg buah tgn.



cete pasal satay ikan ni. dedulu (masa form4, 1st time saya ke pangkor..dlm thn 97), mmg teruja memborong makanan laut ni. nk pulak, masa rombongan sekolah masa tu buat lawatan ke kilang pemprosesan jajan ni. dlm kepala memikir, "untung org sini, senang nk makan jajan ni". pastu terfikir, hanya di pangkor je ada jajan mcm ni.



itu cete belasan thn lepas. skrg ni, jajan satay ikan boleh didpt dimana2 aje. tak yah nk heran, ge kemaman pun ada jajan mcm ni, bila baca label alamatnye, pulau pangkor. mungkin berbeza harga. cuma sediakan duit aje :)




dlm plastik biru ada kerepok belum goreng, label alamat dr kelantan padahal beli kat pulau pangkor...hahaha



*cuti sekolah penggal ke2 bakal menjelma. kemanakah destinasi percutian pilihan kengkawan pada kali ini??? saya mcm biasa, "balik kg...ooo....ooo...balk kg"...:)

5 comments:

Nieza Ishak said...

sedappppppppppp satay pangkor, dah lama tak makan.

bada said...

tu la, kalau dh ngadap...masa tu juga abis...kehkehkeh


pckg dlm gambar tu lum buka lg, tgu bdk2 blk sekolah... :}

bada said...

tu la, kalau dh ngadap...masa tu juga abis...kehkehkeh


pckg dlm gambar tu lum buka lg, tgu bdk2 blk sekolah... :}

mayangsayang said...

SEDAPNYER..BAK MAI LE CKET.... LAMA GAK TAK MAKAN...

bada said...

nak ka?? ni kami dok sua, sila nganga...hikhik

cuti sekolah ni, jom ke pangkor...ater 2012 kan thn melawat perak... :)