Follower

Jom KLIK2

May 7, 2012

Aroma Ikan Bakar

Aktiviti semasa cuti 1 May ritu. Kami ke kuala selangor utk cari mentarang bakar. Namun, niat nk makan mentarang x tercapai bila mana jam baru 2ptg, binatang tu dh out of stock. sedih tau, dr behrang nk makan mentarang, sekali dh habis. saya tak de rasaa nk makan sgt. kekanda suami yg tingin nk makan. disbbkan mentarang x ada, kami cari le kedai lain utk tidak mengecewakan perut yg kelaparan masa tu sbb lum lunch lg, maka kami layan ikan bakar. dek kerana terlalu awal sampai, maka kami pekena Aroma Ikan Bakar sbb kedai sblh dia belum buka payung utk niaga lg. 


 
kedai ikan bakar gak tp kami mkn kt sblh kedai dia


**saya dh rotate td tp dia nk pusing juga...hukhuk

**kami pilih ruang makan bersila sbb group kami dlm 15org termasuk 7kanak2 rebina. extra caj utk pondok ini RM20. itu pasal kami dok sini dr kul 2.30ptg sampai kul 5.30ptg...nk kaber blk RM20 tu...hihi ini hanya separuh menu yg kami order. ada makan esotik, isi dlm mcm kerang tp dia panjang2. serius, sedap coz dia masak black paper. 

Antara menu yg diorder & yg masih ingat ye:-
1. Makanan esotik mcm kerang tp panjang2 masak blk paper
2. Siakap masak masam manis
3. Butter prawn (besar giler udang dia)
4. Sotong goreng madu (tak silap le)
5. Pari bakar
6. Tomyam campur
7. Sup sayur
8. Kerang bakar
9. Air Oren & tembikai 1 jug
10. Nasi utk 10org makan.
##nasi mmg order sikit coz kita akan kenyang makan lauk. jd rakan2 kalau ge open house ataupun attend function makan2 kt hotel ke, sila kurangkan pengambilan nasi TAPI lebihkan pengambilan lauk yg best2. Nak nasi, kt umah pun ada...*wink,wink*










*Budak kecik ni dimandikan sesiap. kalu dia tido sampai behrang, dh tak payah kejutkan utk mandikan dia.


**pas makan, sesi main pasir. turun je pondok kami makan tu terus jejak pasir. kalau air pasang, kira kami leh makan atas air. nk cete lokasi pondok tu yg mmg saje dibina cengitu.



**berlubang juga la poket membayarnye. apa2 pun, mmg puas hati. tak terhabis makan yg diorder. dah kenyang, jom kita blk behrang semula. 


Nak mentarang juga! kekanda suami ckp...sedap kah???? Tunggu.....

No comments: