Follower

Jom KLIK2

May 8, 2012

Akhirnya ~ Berhasil

Smlm aktiviti clear pasu bunga. memula dok sini, berceretik pasu bunga sampai kekanda suami berbulu mata dia sbb dia susah nk park kete. saya dh reduce dlm 10biji, buang tanah & bunga, pasunye simpan dlm stor. smlm reduce lagi. skrg tinggal 6biji pasu je yg tertengek depan umah ni. pasu yg kosong semua simpan dlm stor. senang nk angkut time pindah nnt. dlm dok ngemas pasu, pokok cili tunggal ni dh kuarkan hasil, dpt 2biji. merasa makan cili tanaman sendiri. smlm juga terus buat masak lemak ayam daun limau purut. kat pokok masih ada 2biji lg dlm tumbesaran. 




*buah yg sama, snap2x nk tunjuk ada 2biji cili. sebiji lagi terlindung daun, malas nk selak daun tu.


skrg dh bulan 5. dh tempah baru raya?? dgr cete tailor dh tanak ambik tempahan. dr dulu saya mmg biasa beli baju ready made. thn ni saya hanya beli kain ela je la sbb nk jahit sendiri. skrg ni gedung kain mana yg ada sale? jakel tanak ge wpun sale setiap hari sbb jakel dekat umah, hahaha....dah pilih tema warna ke?? saya pilih purple pink, gugurl pink, boboiboi purple. design??? tgh menyelak buku mingguan wanita edisi bumper raya 2011. superb!!! byk 'giler' design baju & tudung sampai xterpilih mana 1 nk buat utk raya thn ni. selak magazine sampai lunyai pun, saya akan jahit baju kurung aje. si ank dara sorg ni minta ujung lengan baju kurung dia kembang mcm erra fazira. tgk la nak, kalau omak mu ni reti buat ataupun tak. 


ok2 dah mcm out of topik ni...harap2,apa yg diingini Akhirnya ~ Berhasil... ^-^

No comments: