Follower

Jom KLIK2

Apr 10, 2012

Gripe Water

Assalamualaikum. Lambat pulak bersiaran hari ini. berperang kt dapur utk lunch menu, alhamdulillah dh siap masak menu ikan talapia merah goreng dgn sayur tauher campur kucai tumis kicap. simple udah. masak beriya2 pun saya sorg gak yg makan. kali ni cete pasal ubatan pulak. GRIPE WATER (GW). apa itu gw?? google aye utk detail story. umumnye saya tahu utk buang angin. masa memula kawin ngan kekanda epin, my mak mertua kenalkan lumuju sbg agen buang angin dlm bdn tapi bila ada bby dia kenalkan gw. masa akmal & ilhaam, mmg tak de sebotol pun gw dlm umah saya namun bila lahir je bdk yg menguji keImanan saya ni, dh 3botol abis. dlm pic tu botol yg ke4. byk sokmo aangin Iman ni. maybe bf. mak berangin, ank konpem berangin. akmal & ilham dulu ank Anmum :) Rupenya, selain buang angin ia juga boleh hilangkan sakit bby nk tumbuh gg. hebat! dh mcm panadol kan. mmg iman skrg dlm proses mengeluarkan gg yg pertama. saya merupakan mangsa terdekat utk gigitan gatal gusi. wpun gg xde tp gusi dia leh tahan keras nye. sib baik dia hanya ggt dagu saya, yg lain belum pandai ggt lg kot, hahaha. wpun gw ni mcm berguna sesgt utk buang angin & tahan sakit gg bby, saya tak de la gunakan setiap hari. agak2 dia lain mcm, tido siang kejap2 atau tido mlm gelisah ataupun kerap boom idung...baru saya bg. takut juga effect dikemudian hari.





utk kengkawan nk mencuba pd bby, silakan. eh, utk mak bapak bby pun boleh. kalau xsanggup bg direct pd bby, utk mom yg bf, boleh minum gw pastu susukan bby. konsepnye sama la, apa yg kita makan kalau bf musti bby dpt sama.



slmt mencuba.





 **tertiba saya tingat gambar Ustaz Azhar Idrus yg menang Ustaz Paling Popular 2012...hihi...nk cari pic dia la. ustaz don lak yg mana ye??? yg bercelak tu ke??

No comments: