Follower

Jom KLIK2

Mar 29, 2012

Sepagi di Jakel, Tg Malim

Smlm, sepagi juga la saya dating ngan org lembah. Mcm biasa, monthly dating f/time h/wife nk bfast bersama serta dgn projek jahitan dirumah. dlm schedule, lawtan cuci mata aje kt Jakel ni, sekali hambek...saya 2 beg, lin pun 2beg. tp beg kami kecik je, ini superimpose aje yg nampak besar :) beli pun yg diskaun 30% dr harga RM 5.60. murah2 utk testing jahitan



Dlm plastik, SUPRISE!!!


Kiri = Lycra RM 5.60/m yg 30% diskaun. Kanan=kain bawal, RM1/m <<--kain baki aje


dh ada tuan kain ni. itam= lin, biru tua= ank2 buah kt kg, hijau muda=tukang jahit punya :P


ini kain bawal. kain baki aje tp 1warna ada yg 2m. plan nk test utk buat tudung awning juga TAPI kalau susah nk jd tudung awning, saya akan buat tudung bawal 4segi biasa tu, hanya bawa ge jahit tepi & sedia utk dipakai.


ini la bdk baik. time ummi soping, bebdk jakel dukung dia. suka sgt sbb kt jakel ramai ank dara, kuikui. dlm kete saya cium dia,bau losyen bebdk jakel agaknye. luncai pipi ank ai, tau. apapun tqvm pd staff jakel yg tlg 'jaga' bdk baik ni :) alhamdulillah, dia merengek sesikit je. naik kete, baru tukar gear 4, dia dh lelap. saya terus drift ambik ank kt school. wpun selalu ber'on9' tp bila berjumpa, bersembang, bersoping kdg2 terlupa tgk jam, :)


ini hasil keseronokan menghabiskan saki baki RM yg ada. dr kena 'sound' ngan kekanda, baik saya tunjuk rajin. memalam buta time Iman tido, saya dh gunting 3 helai tudung. nampak tak yg itam tu, siapkan yg costumer dulu. mana tau, dia puas hati, leh promote utk raya nnt.



teringin nk letak muka tukang jahit. masa ni tgu ank2 kuar dr school. terasa mukaku sgt cengkung. benarkan???


### tetiba ngaku diri ini tukang jahit...perasan...harggh..kehkehkeh

5 comments:

kakngah said...

hahahaha!! hamik... ujung2 nk keluar blh patah balik selongkaq kain. tau penat budak jakel tu pegang anak aku. dakEpal pun sama, kuar je simpang jakel tu dah lelap. samapi saat ini pak dakEpal masih tak dpt kesan hasil rembatan semlm. aku rasa kan... sesuai sgt la kita duk borong kain belen tu tetiap bulan... bulan depan borong lg eh..

ha.. aku singgah gak kedai alat jahit yg hg ckp tu. beli getah pinggang. mlm td aku bgn pkl 3 pg duk jahit boxer kuikuikui!!!

bada said...

insyallah boleh sbb kekanda epin ok je tgk aku beli kain murah2 utk testing

ada bby siter, senang omak2 nk soping...


boxer kaler pink ker? auuwww! seksa..hahaha

Mak lagenda said...

AMboiii...banyaknya memborong kain!! Klu dah meresap roh jarum nih,mmg susah la nak lepaskan mesin jahit tu..


Mak?? Udah lama ku biarkan mesin jadi pak ralleigh hitam tu dok sesenyap dlm blk. Hik hik hik

Mak lagenda said...

AMboiii...banyaknya memborong kain!! Klu dah meresap roh jarum nih,mmg susah la nak lepaskan mesin jahit tu..


Mak?? Udah lama ku biarkan mesin jadi pak ralleigh hitam tu dok sesenyap dlm blk. Hik hik hik

bada said...

itu la mak, skrg ni kul 2-3pg pun sanggup bangun mengadap mesin..

mak tanak join ktorg stay-up pepagi bute ke??? hihi