Follower

Jom KLIK2

Mar 5, 2012

Iman & 'solid food'

Hari ni ( 6 mac 2012) umur A.M.Iman 5bln 17hari. wpun belum mencecah usia 6bln, saya telah kenalkan solid food yg tak berapa nk solid kpd Iman. Asyik ngences air liurnye.




'solid food' Iman adalah air beras ataupun air nasi. camna nk dptkannye??? masa masak nasi tu, lebihkan air utk disenduk & apabila sudah mendidih, sendukkan sedikit. akceli, ia bukan solid food sbb tanak perut Iman terkejut monkey bila tetiba ada makanan yg masuk ke dlm perut dia kecuali fresh milk dr ummi. hari ini, merupakan hari ke3 Iman lunch ngan 'solid food' ini.

cer tgk, bdk yg 'tingin' sgt nk makan. hihi




itu dh nk abis, saya hanya beli 1/4 dr mangkuk itu je. tak banyak pun sbb milk ummi masih cukup supply utk Iman. sudu dr zaman abg akmal dia masih kecil, hihi









muka bdk yg suka bangat ngan air beras. sedap agaknye. selepas je dia makan, utk 1st day Iman jamah air beras ni, tido ptgnye mmg lama. pd pandangan saya, umur mcm Iman ni dh leh bg makan yg cair2 gitew (ummi confident ni, jgn cete ngan misi behrang kang dia bebel, hihi). kita omak dia, insyallah kita akan tahu keinginan ank2 kita.


nextweek baru nk bg nestum beras & bancuhan still cair utk keselesaan perut Iman.





ada lg nk story tp si kenit Iman dh bgn. nnt sambung lagi utk topic solid food. da....

No comments: