Follower

Jom KLIK2

Feb 6, 2012

Selawat keatas Junjungan Besar Nabi Kita


assalamualaikum...hari ini ramai yg bercuti sempena Maulud Nabi yg jatuh pada hari ahad(5.2.2012 bersamaan 12 rabiulawal 1433H). kita raikannya dgn perbanyakkan selawat keatas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW.


2hari blm maulud nabi, pd 3 feb adalah my birthday yg ke 30+1. semestinya setiap thn ada keistimewaan wpun usia makin meningkat. yg nyata pd thn ni, saya raikan bersama ahli keluarga baru iaitu Ariff Muhammad Iman yg bakal menjejak usia 5bln pd 18hb ni. makin lasak. cukup 5bln nnt baru saya story pasal ank teruna yg full bf(kombang idung lg sbb dpt bantu jimatkan expenses suami, kihkihkih). berlaku kontroversi dimana my timeline difb tidak memaparkan date birthday. kawan2 kg, sampai "gaduh" pasal birthday saya. terasa bersalah & kagum ngan rakan kg yg juga rakan sekelas dr darjah 1 sampai form 5. alhamdulillah kerana sgt susah nk jumpa kawan yg mengingati tarikh lahir kita sbb masing2 sibuk ngan urusan kehidupan masing2.


thn ini tidak diraikan dgn kek kerana saya sudah order tepung kek instant yg bakal dipasarkan di KOLEKSI INDAH 81 (KI81) nnt. jd skrg saya dlm proses 'tester' sblm di marketkan pd pembeli nnt :) harap2 rakan2 blogspor & fesbok dpt membantu saya dlm perniagaan ini. saya juga bercdgn nak menjual kuih tradisional pd raya akan dtg. insyallah akan diupdate di KI81.


wpun tak de kek kedai, si suami masih nk meraikan isteri dia yg makin mengembang, hihi. jd ptg td dia angkut kami anak beranak pusing2/jln2 abiskan minyak kete sampai ke sg tengi nun nk sampai ke unisel, last2 tetap blk makan mlm di tg malim. menu biasa2 sbb saya tak suka makan kt luar sejak tidak kerja ni. sbb still makan nasi putih. sama juga kalau menu western sbg cth la, sang suami mmg seorg western chef di hilton satu masa dulu, baik di buat kt umah kan. layan je la pic ni, menu yg 'standart' org lain order wpun bukan birthday dia, harharhar






lg 1, nk jemput la rakan2 ke KI81 sbb saya buat jualan penghabisan stok. nk jual murah2 aje. email saya (bada_ariff@yahoo.com) utk dptkan harga yg lg murah dr yg dipaparkan bersama gambar di KI81. kalau malas nk tgk kat sana, leh like pages di fesbok Koleksi Indah <-- klik situ


agak panjang cetenye kali ini, cover utk 1 minggu...hahaha

No comments: