Follower

Jom KLIK2

Feb 13, 2012

camna nk suh bdk2 minum byk air???




hambek! sorg sebotol. akmal & ilhaam. sebotol ni 1000ml=1 liter. kalau habis, abah sayang dia <<---ayat en suami pd ank2. diorg mmg taksub ngn abh diaorg. kalau saya ckp, mcm tak heran je. botol ni mmg best. boleh dptkan di jj berdekatan. ada lg 1botol, gambar pooh, yg ini en suami bawa ge keje. hihi....mcm kanak2 rebina juga suami saya ni, tanak ngalah ngan anak2 :)

cara buat air, senang aje. masukkan air masak, tuang air berperisa. klau sunquick, sila tambah gula sedikit shj tp kalau guna kodial cthnya dr brangan cosway, tak perlu tambah gula. sediakan ngan ala2 manis buah sbb nk elakkan gula berlebihan, mcm iklan anmum, kehkehkeh. lgpun saya ada attend appointment ngan pakar nutrisi semasa ngandungkan iman. time tu dh 8bln.suspect kencing manis. mmg mengerikan kalau kita ajar anak minum manis2.


utk iman. dh tak perlu pening2 pd gula tambahan. fresh milk, terbaek dr ladang tidak perlu adjust apa2. skrg dh nk cecah usia 5bln tp still releks bila saya makan depan dia. kalau akmal & ilhaam dulu, dh ngences air liur nk mknan kalau kita mkn depan diaorg. syukur, alhamdulillah.

inilah caranya memujuk anak2 utk byk minum. kalau diaorg nk minum air masak lg bagus.


note:
sebotol air berperisa & sebotol air masak kemudiannye.

2 comments:

kakngah said...

adeeb g sklh bwk air kosong je. gerenti habis sebotol sebab dia suke berlari2 kt sklh. kompem kehausan kan...

si adief lak.. mmg hantu air kosong. tapi nak yg sejuk dlm esbok jek la..

air berperisa lak aku buat gak 1 jag 1 hari utk 1 keluarga. sape cpt dia dapat. dah habis, nak lagi, sila tunggu sok g kehkehkeh!!

bada said...

bapak bdk ni ajar yg berperisa TAPI bila pak depa xde,

"ambik air masak sendiri"

hahaha


kalau buat dlm jug, depa malas nk minum, mencik...