Follower

Jom KLIK2

Jan 16, 2012

Lalainye Pasal


jusco rawang @ krismas


Lalai+ngantuk = mcm2 yg tak elok terjd. bermula ank masuk pra, hari ini telah melakar lembaran bgn lewat. saya dh sedar kul 5am,. en suami siap & kuar kul 5.30am & subuh belum masuk lg, saya bf si iman kengkunun nk kenyangkan iman supaya tido lg lama & saya leh subuh ngan aman damai. rupenya terlelap & tersedar kul 6.50am. mmg tenyeh mata le, betul jam saya ni. huwaaa..melompat ge mandi & solat sambil kejutkan akmal & ilhaam. syukur si iman tak bgn lg, mmg menjadi la teori bg kenyang & tido lama sampai saya pun join sekali. dlm kalut2 siapkan bfast diaorg camna la tgn saya leh terlepas bekas coco crunch. aduh! dh la nk cepat, jd hal mcm tu la. tong-tang, tong -tang, jam dh kul 7.15am masih dirumah. selalunya saya antar diaorg kul 7.10am dh gerak dr rumah. kalau saya yg drive antar ank, confirm 15mnt masa diambil. dlm kalut2 tu, saya berdoa agar iman tak meragam dlm kete. bila semua dh ready, kul 7.20am baru gerak ge sekolh. nnt kt sklah ada bfast lg tp saya tak yakin ank saya leh kenyang ngan menu 'peruntukan' sklh sbb skrg ni akmal & ilhaam kuat makan, tu pasal saya suh diaorg bfast sesiap kat umah. perjalanan bermula. hahaha...drift time ge sekolah memerlukan kecekapan menekan brek. mmg bersyukur, leh sampai sekolah dlm masa 8mnt. bygkan la jln ke sekolah tu bengkang bengkong. huh!! bila dh sampai umah semula, syukur kpdNya kerana

1. akmal & ilhaam bgn lambat TAPI terus dengar arahan saya, MANDI, PAKAI BAJU & BFAST.
2. Iman behave sgt dlm car seat dia.
3. perjalanan lancar, 8mnt dh sampai sekolah...7mnt leh save...hihi
4. saya dh leh handle kete stering kecik, wakaka...azab ko, memula pakai dulu...
5. Jgn bangun lambat lagi :p


time ambik akmal & ilhaam pun smooth juga. wpun iman tak tido dr kul 9.30am, dia tak merengek nk tido tp bila tgk mata, idung dia mmg nampak ngatuk abis.






bg saya, byknye cabaran ank sekolah jauh & nk handle baby. rasa mcm nk pindah blk umah kt gesir je, coz sekolah akmal & ilhaam ni depan umah saya di gesir tapi camna nk pindah dh ada penyewa, baru masuk 30 dec ari tu. saya tak nak kesilapan ke2 dilakukan spt saya ambik keputusan utk duduk rumah skrg ni. masa pindah umah skrg, saya mmg seriously lupa memikirkan yg anak2 akan mula bersekolah & juga yg 2011 dikurniakan baby kecik. smlm, kengkawan tmn gesir tak putus asa & memujuk kami utk blk ke gesir. ayat yg best sekali, "kalau pindah sini, time ambik akmal & ilhaam, leh tinggalkan iman kat ktorg". tgk la, next year akmal darjah 1 lagi, dlm kiraan saya 8x saya kuar masuk umah. kalau ngan kedudukan umah skrg, sian kt iman la.

tgu keputusan en suami aje skrg ni.



bila kena tido terlajak & wajib drift, hari ni juga saya nk pindah...hihi


note:
sedang berusaha utk dptkan bb prepaid utk ditest di rumah gesir. jika line clear, yeppi...

2 comments:

mayangsayang said...

bznyer umi

bada said...

thn ni baru belajar bz...hihi...