Follower

Jom KLIK2

Jan 12, 2012

Kejap2 Lapar, Kejap2 Lapar

Menu lunch <--- 3hari lepas. Belek2 brg basah dlm esbok. Jdi la, sup sayur bersama tauhu jepun. Mantap & ni la 1st time saya masak menu ni. en suami kata dh ada 'perkembangan' bab masak2.




Utk 'best friend' dgn sup, saya buat sambal telur. telur kasi pecah dlm sambal. skrg kena masak lebih sbb akmal dh layan masakan pedas2 :)






Ni gambo panas2 dr dapur. mmg tgh membakar kek ngan resepi baru. bukan kek pelangi yg selalu saya buat tu. ini kek buah yg eggless. tak sabo nk tgu dia masak. kek utk minum ptg. kul 2 nnt, boleh la diangkat sbb ia dimasak dlm masa sejak aje.





smlm, makan gado2 tg malim. sedap bangat...


note:

malas nk 'update' resepi sbb akmal tgu turn nk guna pc. layan sains comot online lak..hukhuk

6 comments:

KAMIHIDUP said...

sedang menahan lapar. :)

kakngah said...

menjak oven aku dah terkangkang tak leh katup ni, lama dah aku tak baking. kene beli piuk kek cam hang ni la gamaknya.. tapi aku tak pandai nak masak kek gaya gitu. apa kata hang buat special tutorial utk aku....
plzzzzzz......

bada said...

KH...jemput dtg umah..kek dh siap masak ni...cedap!!!..



masuk bakul, angkat sendiri..hahaha

bada said...

lin...bakar kek/bengkang@bengka dlm benatang ni, tak dpt nk buat mcm2 bentuk.


nnt aku buat special tutorial pasal 'oven berlubang tgh', hihi. mil aku tgk aku bakar kek dlm ni, dia pun pe beli sebiji.

izan mama mia said...

tgg toturial bakar kek dalam loyang lubang tengah...sll buat, mesti hangus kat tengah tu...haaha..

bada said...

otw nk buat tutorial loyang lubang tgh ni...tgh study jap...hihi