Follower

Jom KLIK2

Jan 18, 2012

Bila kali terakhir anda check salur getah dapur gas dirumah anda???





Status saya di fesbok pd ptg smlm

















kejadian 6pm td.siap2 nk bawa ank2 main basikal. Terdengar mcm air terpasang, sekali ge dapur bau gas..panik! Sampai pintu kabinet tempat letak tong gas pun aku tak boleh buka. Berlari ke umah jiran/adik ipar, minta tlg dia tgkkan dapur. Rupenya salur paip gas dh tercabut dr dapur. Ya allah, terima kasih kerana memberi peringatan kpd ku agar tidak lalai ngan hal ehwal dapur. 5mnt sblm kejadian tu, aku baru sudah mengoreng nuget utk ank2 minum ptg. Syukur kpd Mu, ya allah...tidak berlaku kejadian yg x diingini.























Rakan2 yg membaca statement diatas, sila la ke dapur & check salur getah. slps kejadian ptg smlm, hari ni saya mula memasak dgn bismillah & check dulu salur getah & dah sudah saya check salur getah lg. mmg dh lama en suami atau saya tak check salur getah tersebut. last ktorg tgh masa pindah masuk umah behrang ni pada feb 2010.










mudahan kita semua dihindari perkara buruk & yg tak diingini. Amin









note



smlm en suami sampai umah kul 3.30am dr perodua. bila dia masuk umah & rehat2 baru saya cete pasal salur getah dapur gas, mengucap panjang. sepanjang en suami keje ngan company stering selama 7thn, inilah pertama kali di malaysia dia keje sampai lewat mcm tu. saya ingat dia nk tido atau jd jaga kat perodua, hahaha rupenya ada 'big prob'. mlm ni pun maybe blk lambat lg, dh la this weekend raya cina.















apa plan kengkawan sempena 'cuti panjang' minggu ni???? saya?? KLCC best tak?? hihi....

2 comments:

kakngah said...

klcc mesti ramai bangla posing baring2 jam tu. adakah mereka blogger tegar jugak???

mayangsayang said...

saya lak nak g balik kg umah adik ipar.. nak merasa suasan kampung... besnyer..