Follower

Jom KLIK2

Jan 2, 2012

6tahun berlalu

Minggu ni, cuti panjang lg, sempenan Thn Baru 2012. Rabu ni dh buka sekolah sesi 2012. Jika saya masih bekerja, mau saya apply cuti sepanjang minggu ni sbb ank sulung saya officially masuk pra-sekolah 6thn di sk gesir tengah. ank ke2 pun masuk pra tapi kelas 5thn. smlm baru la hegeh ge cari kasut sekolah & baju putih utk dipakai pd hari pendaftaran. dpt tahu pasal pakaian pendaftaran, bila saya 'window meeting' ngan ibu2 taman perumahan saya yg digesir. jd ibu2 yg ada pengalaman ank pra, cete la apa benda yg perlu anak2 & ibu bapa 'beware' bila berurusan ngan pihak sekolah. saya nk note kt sini, RESIT PEMBAYARAN PERLU SIMPAN HINGGA TAMAT PERSEKOLAH- 1THN sbb ada kes, ibu bapa dh bayar tp pihak sekolah kata belum. Cete sekolah to be continue sbb saya nk story pasal POKOK.


bila sebut POKOK, musti org fikir pokok besar2 kan. Tapi caya tak, BUNGA KERTAS pun org panggil POKOK, hihi. TAPI kalau besar mcm dlm gambo ni, camno lak kan.



TAHUN aniveseri pokok bunga ni sama ngan perkahwinan saya. 6thn utk 2011!!! Sempena cuti krismas, en suami 'mengondolkan' sbb pokok ni dh mencucuk bumbung rumah. kang tetiba berlubang je bumbung kitaorg.



Ini baru 1/2 pokok yg 'digondol'. en suami budjet buat keje dlm sejam. sekali 4-5 jam. sampai tahap ge beli gunting bunga yg baru la sbb yg lama tu patah sbb batang pokok ni besar. ater, umur dh 6thn. kalau bdk umur 6thn, dh leh fikir buruk baiknye.

Pokok ni ditanam oleh my beloved mother in law. dulu dia duk umah ni yg digelar umah PINK. masa thn 2005, saya kahwin ngan en suami & saya tinggal di sblh umah PINK ni. umah saya, didlmnye di cat PINK sbb owner dua2 rumah ni adik beradik iaitu adik ipar no 1 & no 2. MIL saya dok umah adik ipar no 2 & saya duduk umah adik ipar no 1. MIL saya pindah ke rumah dia di sg tengi. Jd rumah MIL aka umah adik ipar no 2 kosong, jd kami pindah ke situ. Bila umah adik ipar no 1 lak kosong, adik ipar yg bongsu aka yg ke 4 aka ank teruna, auww.. pindah masuk umah yg kami kosongkan. Panjang lak cetenye... hihi


Jd skrg ni bunga kertas tu dh 'gondol' dibahgn atas bumbung. yg selebihnya iaitu dibhgn hadapan tidak dipotong abis sbb nk jdkan ia 'awning'. kesan bunga yg ditanam atas tanah. kalau biar lg, mau kapal terbang nk lalu pun tak boleh sbb dh sampai awan. hahaha, gurau aje..



selingan, sesapa tahu website atau apa2 yg leh saya view utk tgk design terkini utk bhgn dapur. dlm 3-4thn baru saya nk pindah masuk umah sendiri tapi sblm pindah saya nk besarkan dapur dulu la. mcm byk RM sgt kan, hahaha

4 comments:

ajumohit said...

Hehehe klakar Le citer ko ni bada, Ada sentimental value tu bada hihi, ko try google la pasal kitchen cabinet tu bada, nnti tepek kt sini taw!!! Hihi

kakyong said...

anak kakyong masuk PRA jugak, tp xde lah kena bayar apa2 pun.. hanya melabur utk beli uniform sekolah jer.. rasanya kalo kena bayar pun, duit takaful berjumlah RM1.50 , itu ajer yg dimaklumkan..

wo, gile besor meninggi pokok bouganvilla tu..

bada said...

aju..agak nye mil buat 'tanda' sbb ktorg naik pelamin 3 pasang...hihi

nnt kalau aku jumpa kitchen yg 'cool'..aku publish kat sini...

bada said...

iye ke kakyong? kalau begitu murah yurannya...syukur lah sbb saya dh tak keje, harapkan suami yg kuar semua budjet :p

bunga tu udah cucuk bumbung, itu yg kena tebang sbb risau tetiba bumbung bocor...kalau idak nak bior sampai mana dia leh naik...hihi