Follower

Jom KLIK2

Nov 19, 2011

Sedih bila tahu cete kemalangan bas & lori di Behrangaritu, 11/11/11


assalamualaikum.
smlm saya masuk keje. Hati ni ingat sgt bertanya pasal xcident bas&lori pada 11/11/11. rupenye keinginan nk tahu, membawa cete yg sgt-sgt sedih. saya pun tak pasti, mungkin rakan2 lain dh baca di paper TAPI saya fikir cete ni eklusif dr my bos yg sama2 attend dlm misi menyelamat. Cete detail leh ke banglo kakngah , dh macam sokabor...hihi


semua sedia maklum, ada 4 kematian dlm kemalangan tersebut. camna nk story ye??? seteret to poin je la. jenazah bdk pompuan tu rupenya HILANG!!!! masa tu ayah arwah dr kedah sudah berada di hospital slim utk buat menuntut jenazah. namun, jenazah tiada. pihak hospital menyatakan, hanya ada 3 je yg diorg terima JADI diaorg cuba check hospital berdekatan, dgn beranggapan mungkin ada org awam yg membawa bdk sekolah ni. namun, ayah bdk tu nyatakan gerak hati dia yg ank dia masih berada disini(dikawasan kemalangan). jd semua org yg terlibat, pegi semula ke kawasan kemalangan. cari nye cari, saya tak tanya la berapa lama diorg cari. akhirnya, mereka ternampak kaki bdk pompuan tu dibawah timbunan pasir dr lori. allahuakbar, part itu saya dh bergenang air mata. pastu apabila dikeluarkan jenazah dr timbunan pasir tu, mereka dpti darah merah mengalir keluar(kesannya masih basah & belum kering) dr hidung arwah. saya terus nagis depan opismate yg menceritakan. korang leh fikir tak, darah merah yg masih mengalir. maksudnya, bdk pompuan tu maybe baru meninggal dibawah timbunan pasir sbb lemas. itu la qada & qadar arwah. JIKA sebaliknya....huraikan la sendiri sbb ini ketentuan dr Yang Maha Esa...ini apa yg saya dengar. tanak cete lebih...



al-fatihah




6 comments:

♥♫♥ZaiKuLiM♥♫♥ said...

salam...

Mmg sedih zai baca cerita nie..tambah sedih bila ayah budak tu rakan sekerja zai kat Intel..Sampai saat nie Abg zaidi tu lom dtg keje lagi masih bercuti..kita faham perasan dia..dah ler anak ader 2jer..corang laki corang pompuan(arwah Mysara)percubaan pmr 9A..

semoga rohnyer dicucuri..amin

ajumohit said...

Allahuakbar Semoga rohnya dicucuri rahmat, dikuatkan semangat Dan semoga keluarga arwah tabah mhadapi dugaan ini

ARIFFDA said...

iye ke zai??? sian nye kat bapak arwah. itu yg bos saya ckp, kata hati bapak dia sgt kuat...

ARIFFDA said...

aku pun dgr cete kat opis, aju...kalau xcident hway antara tg malim sampai bidor, tu kawasan kerja aku la...sob...sob..

tp kalau lori mercun xcident, meriah la pekan slim ngan bunyi mercun... hihi

ARIFFDA said...

aku pun dgr cete kat opis, aju...kalau xcident hway antara tg malim sampai bidor, tu kawasan kerja aku la...sob...sob..

tp kalau lori mercun xcident, meriah la pekan slim ngan bunyi mercun... hihi

kakngah said...

huwaaaaa!!!!!!
tacing beb!

Al fatihah...