Follower

Jom KLIK2

Nov 11, 2011

Daging Korban

11.11.11..cantik tarikh hari ni disamping jatuh pada Penghulu segala Hari. Mai nk cete pasal DAGING. standart la, raya haji sinonim ngan raya korban. jd dapatla daging korban.



Menu utama lunch hari khamis ialah TomYamDaging. anak2 suka rupenye. wpun dlm pic tu mcm tomyamfishcake, hihi. Rabu sblm tu pulak SupDaging. Cadangan utk 'main kos' utk lunch hari ini ialah Sambal Daging. Mmg DAGING la lepas raya korban ni. dlm esbok ada 3kg daging. itupun budjet dr mil, saya taknak. saya masak dlm kuantiti yg sedikit, peringat kpd diri tentang kejadian thn lepas dimana saya mengalami alergi daging sampai tahap kena inject. MA kat klinik slim pun terkejut, mana ada kes org alergi daging.


Daging dlm esbok tu akan dikorbankan utk menjadi Daging Masak Hitam Special. plan, Sabtu ni buat, pastu rebus nasi impit. sodap juga ni.



4 comments:

NinaAz said...

TOMYAM DAGING? BEST EK?? selalu daging mama masak singgam..hehe..sedap. letak budu =)

daging biasa ada kaitan ngn darah tinggi kan??

JOM SAMA2 SIHAT DENGAN HERBALIFE!! =)

ARIFFDA said...

sedap..kalau dgn tulang, lg sedap...buatnya sama mcam guna ayam...masak singgam mcm mana?? kalau senang nk cuba buat, hihi...i like budu :p


tak silap daging fresh lg risiko darah tinggi..

NinaAz said...

masak singgam guna lengkuas kot..hahaha..tak reti.tgk mama jea masak +P

ARIFFDA said...

ooo..yer ke?? nk cuba la sbb dia rebus2 aje kan?? nnt saya terjah blog awak...jd sila la update resepinya...hihihi