Follower

Jom KLIK2

Oct 30, 2011

Nak Ngajar Juga !!!

Bermula hari Jumaat, Iman dinaikkan buai secara Serius wpun tiada majlis.
ikutkan, saya tanak ajar buai tp nk kena antar nuseri time saya keje, kenalah ajar juga. 1st time naik buai(dh test sblm ni tp main2), leh layan 15mnt je. merengek, tido kt tilam. dlm 30mnt, saya naikkan dia ke buai blk. 15mnt, merengek. turun naik turun naik, dh sampai masa minum. sambung blk, naik turun naik turun. dh zohor. bila matahari condong, lg kuat merengek. rupenya nk tido meniarap. saya telengkupkan dia. kul 6 pun x sedar. last2 kena kejut, baru sedar diri nk minum & mandi. hari ke2 pun mcm tu. hari ni hari ke3, harap2 Iman dpt sesuaikan diri. Iman akan tido lama bila buai sentiasa bergoyang. kena cari asst, buai letrik lak.


Smlm juga Iman KEMBUNG. aduh!!! mmg 3rd bby ni byk dugaan. kalau 1st bby mcm ni nye fesyen, mmg sorg je la ank saya, hihi. tuam ngan daun sireh, alhamdulillah berkesan. kul 8mlm td meragam lg, tuam ngan halba pulak. syukur, melepas angin saje.


skrg ni prob saya, EBM mmg tak de stok. stok utk minum harian pun xcukup. adakala kena topup ngan FM 1-2 sudu. pumping setiap jam. dlm 1jam, selama 20mnt & akan dpt 2oz. iman minum 3oz-4oz. semua cara nk tambah susu saya buat/makan. saya masih lg +ve & terus mengepam. wpun campur2. syukur utk ke3 ngan rezeki ini. jika dibandingan abg & kakak, langsung tak mengecapi kemewahan spt Iman.



this week, tugas en suami mencari nuseri. waktu jumpa pakar di hosp. slim river, saya ada sembang ngan sorg kakak ni. rupenye keje sbg BS (bby siter). saya pun bodek la, nk antar Iman. katanya tak de kosong. pastu dia cete juga, kawan2 jiran dia pun jaga bby. umah dia sgt dekat ngan opis, dlm 5mnt je. bila tanya bab upah, terus dia bgtau bby 2bln skrg dh RM300 utk transit(2thn-sekola rendah) RM200. uhuk!!! sedak kau. ank saya 2 besar, 1 bby = RM 700. baik saya jaga ank sendiri. skrg ni tgk la mcm mana result RM dr nuseri. di slim ada nuseri dr bby 2bln hingga 12 thn utk transit. berkenan juga saya, 1jln je ambik ank. apa2 hal, tgu sok. dr dulu lg, mencari BS or nuseri keje en suami sbb dia detail orgnya. hihi.




1 comment:

D_08 said...

tu die....
tapi kalo tak anto jugak....masalah pade kite.... bukan ape..... kite nak koje...... kalo tempat koje ade taska ok jugak..... save mase....n bajet kite....... try le cari lagi...ade tu....