Follower

Jom KLIK2

Oct 28, 2011

Aidil Adha - 2011

skrg ni, waktu lawatan atau update blog adalah diawal pg, kata semasa pump kena jiwa raga tenang.

slps buletin utama smlm, mmg saya terkejut. bz ngn kehadiran Iman, rupenya nextweek dh raya haji. saya sedang menunggu abis pantang & nk tempah baju raya, maklumlah raya posa aritu tak ada pinggang jd raya haji nk tunjuk la pinggang & sapre tayer. saya abis pantang hr selasa depan, & raya pada ahad depan. dlm masa -+4hari, confirm akak tailor tanak terima. KACEWA. en suami leh gelakkan saya. huwaaaa

skrg ni, kena la fikir apa pulak menu utk raya sbb saya akan raya di rumah sendiri. ayat makan diri sbb saya tak pandai masak juadah raya kecuali rebus nasi impit. itu pun nona @ adabi tlg packing.


4thn lepas, time raya haji saya dlm pantang dak ilhaam. tak tercabar sgt sbb mak saya tak masak 1pun menu raya sbb kesian kan saya yg tak reti 'pantang' bila jumpa makan2. cete bab pantang ni, mak saya sempoi juga. dlm 1-2wks lepas bersalin, dia mmg stret bab makan & ulaman tp pas dr tempoh tu, dia ngan kuasa veto benarkan saya makan semua makanan kecuali benda2 sejuk & jgn terlalu byk makan menu pedas2. harap2, apa yg saya melantak time pantang xberi kesan buruk pd masa akn dtg.

tukar cete lak, bab iman nye jundice. slps jumpa pakar O&G pd 27.11.11, alhamdulillah, doktor ckp iman dh ok & xperlu folo up lg. pd hari yg sama juga, iman 'naik buai' @ 39hari. wpun mulanya iman tanak. supliment dr shklee pun ada menunjukkan perubahan pd penghasilan susu wpun baru 3hari mengambilnya. ini buat saya semangat utk mengepam. target penyusuan tahap 1 ialah 2BLN. jika berjaya, saya teruskan ke 6BLN. iman bukanlah full susu umi namun rasa seronok mengepam & melihat hasil tuaian, ermmm berbunga2 hati ini.

kelmarin pulak, akmal menduduki exam pelajar cemerlang utk kategori 5thn. resultnya belum keluar lg, namun jika akmal berjaya lg, dia akan mewakili kawasan tg mlm ke peringkat negeri. mudahan ank umi berjaya.




ank saya yg kedua, ilhaam ni byk sgt cete pasal dia. mulut dh mcm joyah, penat nk layan. huhu. akn diupdate kemudian.



n3 merepek2 di pagi hari. alamak, abah tk interframe dlm ini cete. biasala, hero kan lambat sikit,hihi. chow

4 comments:

ajumohit said...

gud luck akmar..ehehe comey jek

D_08 said...

errmmm...tak susah cik ariffda.... semuenye dihujong jari anda...... dan yang penting pastikan poket tebai........ tunjok je...semue ade juei......
ndak lemang???....ndak rendang????....kedai ade semue....

Insyallah....Akmal cemerlang...

ARIFFDA said...

tq auntie aju... skrg ni tgu result je la...

ARIFFDA said...

en D...mmg niat nk tunjuk je...baru abis pantang kan...hihihi...