Follower

Jom KLIK2

Jul 10, 2011

Kuih Goyang stail Mak Bedah




kerajinan melanda disamping utk test market utk raya nnt :p

dikenali sbg kuih loyang/ros tp skrg ni org panggil kuih goyang.
resepi yg dh bertahun saya dptkan dr org tua tp baru skrg saya sempat nk buat.

Bahan2 disertakan disini, mudahkan saya juga :)

2 tin susu tepung beras(org kg kan sukat beras guna tin susu)
santan dr sebiji kelapa
garam secukupnya
gula (pandai agak la, rasa time siap bancuhan)
minyak secukupnya utk mengoreng

note:
kecairan aduan kuah goyang ni spt kita nk buat kuih ketayap.

CARA-CARANYA:
panaskan minyak pastu panaskan acuan kuih goyang didlm minyak tadi. kemudian celup acuan ke dlm aduan kuih goyang. pastu pepandai la ye. goreng jgn sampai rentung. siap utk dimakan.

selamat mencuba.

lepas ni nk cuba buat kuih peneram tp nampak time nk adun aduanan tu mcm susah. kena study lg ni.

No comments: