Follower

Jom KLIK2

Aug 21, 2008

tag dari umie...

umie, ko mmg tadak koje..tapi sbb aku dah byk kali xstand sem, so kena la buat asigmnet nie...kehkehkeh

nama timbangan (nak kira kilo atau kati???)
****full name pak umar bg BADARIAH UMAR
****DA for mak n ayah (abah aku dah ningal masa umur aku 10thn)
****YANG of course hubby tercinta la.. :)
****CIK BADA, bbdk matrik panggil aku...umie, maybe ko tak tau kot...
****DA'A heheheh, 1sem aku pernah dok kat KOLEJ UNGKU OMAR, bbdk KUO je yg tau
****now, nama aku dah jadi PN BADA/DA sbb aku dah kawin....

anda seorg yg...
aku suka SENYUM, sampai semua org pelik..salah ke aku senyum...heheheh, lantak korang la nak tafsir senyuman aku yg cun ini...

insan teristimewa...
KAU TERLALU ISTIMEWA...(semua org yg baca ayat nie la INSAN TERISTIMEWA sbb kalau dinyatakan, jadi isu sensetif lak)

lagu kesukaan anda...
nie yg prob bg aku, sbb semua lagu aku suka...mmg susah nak jawab...tapi dulu, aku suka lagu YA MAULAI sbb **** yg menari (along, ko tau kan sapa bdk tu, wakaka)

makanan kesukaan...
paling suka yg mak aku masak, wpun dia hanya bakar ikan koli je...tapi hubby aku masak, aku suka gak sbb aku mmg tak pandai masak....alamak pecah rahsia...

warna kesukaan anda....
aku suka warna tanah...tanah??? natural la kunun...tapi sejak aku ada bby girl, warna aku berubah, aku suka kaler merah...umie, sama la kita.. :)

sikap yg membuatkan anda bengang
part nie paling best, aku nak luahkan perasaan...aku mmg bengang kalau aku dah rancang 1plan/program, tetiba ada org suka2 ubah ikut kepala dia...kalau ko nak ubah, jgn join plan/program aku, xmalu lak tu, tunjuk besar kepala tapi join program aku..ish, nasib baik aku ni mmg baik hati...tapi manusia mcm nie, susah nak ckp kalau tak kenang budi...SENGAL

3 benda yg musti ada dlm beg anda
**** kalau tak bawa tentera(anak2 aku)
1. camera aku la...sonang nak ambik gambo
2. handphone le...aku kan bz woman
3. beg kecik yg dlm dia ada tumb drive(sbb dlm tu ada resume & softcopy sijil2 aku, mana la tau kot2 tetiba tgh jln ada org suruh antar resume ke) & card reader(nie laki aku nye, dia suka tumpang beg aku)
**** kalau bawa tentera
kena tambah,
1. botol susu & botol rebena utk anak2 aku...
2. sapu tgn...sbb anak2 aku mengalami lelehan air liur yg byk, hehehe
3. biskut...sbb anak2 aku makan tak ikut masa (sama mcm aku)

kali terakhir anda menangis & kenapa...
ntah la..aku rasa last nagis masa bersalinkan ilhaam sbb aku bersyukur dpt bby girl(masa scan, doc ckp bby boy)

tag 6 rakan anda..
**** umie(saje je aku tag ko, tak yah la buat..)
**** along...aku tag ko..yea..yea..yea
**** NINA...salam perkenalan..plz...
**** mummy lin...ko buat gak w/pun ko tak de blog
**** ude...kalau rajin la
**** alang, lama sgt ko menyepi..buat la kalau ada masa

2 comments:

Umie said...

woi...cik bada tu aku tau arr...

ko nie lawakss arr,ade ke tgh2 jln org nak mintak resume...erm,tp logik gak kot...xyah susah2 nak blk rmh amik salinan kan??wakakaka

ariffda said...

tau tak pe...aku kalau berjalan(aku jln kat tepi la, bukan tgh jln) biji mata macam nak tersembul kalau ada "IKLAN JAWATAN KOSONG"...
hahaha, kau tau ek....malunye...