Follower

Jom KLIK2

Jan 25, 2015

Bib utk baby atau kanak-kanak

No comments:

Assalamualaikum.

Syukur dgn rezeki jahitan yg xputus2.
So far, pas abis bljr 31 dec 2014, ada je tempahan msk. Slps siapkan keperluan pakaian sklh anak2 utk sesi 2015, saya terima tempahan bib bayi tp digunakan oleh bdk tadika kemas umur 4 thn. 3hari diperlukan utk siapkan 15helai.

Skrg pulak, tgh siap lgsir utk sklh.

Kalau ada yg nak order bib bayi, boleh sms.whatsapp.telegram
017-6813489.
RM 5 sehelai.

Nnt saya share pilihan fabrik yg ada dlm stok simpanan saya. Semestinya kain cotton

:)

Jan 23, 2015

Jan 12, 2015

Sampin utk ank teruna

No comments:

Assalamualaikum.
Masa ini je lah yg ada utk update cete.

Kisah sesi sklh 2015, majoriti pakaian sklh ank2 saya jahit sendiri.

Item terakhir yg sy jahit sblm mula sesi sklh td ialah sampin utk sklh KAFA.

Saya google tutorial membuat sampin. Mmg design asal spt sampin dijual dikedai. Syukur dpt siapkan. Wpun ada suara yg berckp, "bw je RM 10 ge kedai, dpt sehelai sampin". Oh mulut mu, sgt puaka. Bg sy yg sanggup ulang alik bljr di giat masa selama 6bln utk bljr menjahit, ia merupakan 1kepuasan bila dpt jahitkn sesuatu utk yg tersyg.

Siang td, ank teruna dh rasmi sampin hasil tutorial dr mr google.

Ms tgk ank teruna pakai sampin design skrg ni, tiba2 dtg idea. Terus sy ambik kain hijau baki sampin sblm ni, terus saya mula menjahit.

Maka terhasillah sampin upgrade. Upgrade kt mana tu?

1. Saya letak zip sorok dibhgn belahan hadapan.
2. Belahan hadapan tu saya sorok kedlm lipatan.
3. Letak 2unit snap button. Andai tgh thn ank teruna gemuk dibhgn perut, dia boleh guna button yg ke2.

InsyaAllah nnt saya akn bg tutorial sampin upgrade dr SeriJahitan.

»»»smile«««

Permulaan Persekolahan 2015

No comments:

Selamat Kembali ke sklh kpd anak2, mak abah, cikgu2, staff2 tadbir sklh dll.

Assalamualaikum.

Rutin saya ringan sikit sbb suami saya dpt bantu saya hantar & ambil ank2 dr sklh. Tahun ini, 3ank sklh. Abg caq darjah 3, kak ngah darjah 2 & abg cik tadika 4thn. Saya n baby sklh kt umah. Sempatla sy menjahit utk sesi pagi.

Sentiasa redha & terima ketetapan dr Allah SWT.

Buat mereka yg ditimpa musibah banjir, kome insan terpilih & kuat mengharungi dugaan. Semoga Allah SWT permudahkan segala urusan di dunia & akhirat.