Follower

Jom KLIK2

May 5, 2015

Penyakit Jantung

1 comment:

Tahukah anda PENYAKIT JANTUNG merupakan pembunuh utama dalam senyap?

💗 Berapa ramai yang menderita hidup kerana sakit jantung?

💗 Berapa ramai isteri kematian suami akibat serangan jantung secara mengejut?

💗Berapa ramai anak yatim yang ditinggalkan akibat jantung ibu bapa mereka berhenti berdegup kerana serangan jantung?

Jika anda sering mengalami tanda² seperti berikut :-

💔 sering sesak nafas

💔 kerap sakit dada belah kiri

💔 kerap berpeluh

💔 sering mual,loya dan muntah

And dinasihatkan membuat pemeriksaan rapi untuk ketahui tahap kesihatan JANTUNG anda!

Usah tunggu PARAH baru mencegah..Sayangi JANTUNG anda

Saya tak jual ubat sakit jantung TAPI saya menjual suplement yg membantu kesihatan JANTUNG anda...

☺ Badar
☎ 017.6813489

May 2, 2015

Supliment & budget

1 comment:

Omega Guard memberi manfaat kesihatan kepada semua peringkat umur. Omega Guard membekalkan asid lemak Omega-3 yang sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia secara menyeluruh.

Antara kombinasi Omega Guard “SAVE BAJET” dengan produk lain adalah seperti berikut:

1) OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout

2) OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak.
• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir

3) OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti

4) OMEGA GUARD + CHEWABLE VITA C
• Meningkatkan kesihatan anak
• Manfaat buat pesakit asma
• Kulit yg sihat

5) OMEGA GUARD + COQ HEALTH PLUS
• Keishatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki

6) OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung & menyusukan anak
• Kulit yg sihat berseri
• Slimming

7) OMEGA GUARD + GARLIC COMPLEX
• Mengawal darah tinggi
• Kawalan kolesterol
• Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
• Bantu rawat asthma

8) OMEGA GUARD + GLA COMPLEX
• Kawalan kolesterol
• Kecantikan
• Melembapkan kulit
• Menangani jeragat
• Kesihatan sendi
• Anti radang
• Kesuburan wanita
• Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

9) OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut

10) OMEGA GUARD + LECITHIN
• Slimming
• Kawalan paras kolesterol
• Kesihatan jantung
• kesihatan sendi
• Meningkatkan perkembangangan memori (janin, kanak-kanak dan orang dewasa)
• Mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati

11) OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema

12) OMEGA GUARD + OSTEMATRIX
• Membantu melegakan simptom senggugut
• Menggalakann kulit yg cantik
• Menggalakkan tulang yg kuat
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
• Melegakan sakit2 sendi

13) OMEGA GUARD + SR VITA C
• Manfaat kesihatan kulit
• Meringankan asma
• Meringankan eczema
• Meningkatkan system pertahanan badan
• Meringankan batuk dan selsema
• Kawalan kolesterol
• Mempertingkat kecerdasan mental
• Kecantikan
• Bermanfaat utk perkembangan saraf dan otak bayi
• Sesuai untuk ibu mengandung & menyusukan anak

14) OMEGA GUARD + VITA E COMPLEX
• Kesihatan jantung
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki
• Mencegah salur darah dari tersumbat

15) OMEGA GUARD + ZINC COMPLEX
• Kawalan diabetes
• Meningkatkan sistem imun
• Kesuburan lelaki
• Kesihatan kulit

16) OMEGA GUARD + MEAL SHAKES
• manfaat untuk masalah asma dan eczema anak2
• meningkatkan kesihatan
• menguatkan daya ingatan dan tumpuan
• memberi tenaga dan selera
• meningkatkan daya tumpuan

Untuk info dan order
👉Badariah Binti Umar
📲017 6813489

Apr 25, 2015

Kenali Makanan Yang Membantu Turunkan Paras Kolestrol | Shaklee Membantu

1 comment:


Sebelum ni kita dah kenal apa itu kolestrol kan.. Dalam badan kita terdapat dua jenis kolestrol iaitu kolestrol baik dan kolestrol jahat. Kolestrol yang tinggi berbahaya kepada tubuh kita kerana boleh menyebabkan serangan jantung dan strok.

Selain ubat kolestrol daripada klinik dan hospital, terdapat juga makanan yang dapat menurunkan paras kolestrol dalam tubuh.

Mari kita kenali makanan yang dapat membantu menurunkan paras kolestrol dalam darah.

Makanan Bantu Turunkan Kadar Kolestrol Dalam Darah

Banyak makanan yang boleh kurangkan kadar kolestrol dalam darah tapi hari ni kita ambil sikit je sebagai panduan..

Antara makanan yang boleh membantu mengurangkan kolestrol dalam darah adalah :

Bayam

- mengandungi lutein iaitu zat berwarna kuning yang didapati pada daun sayuran hijau dan kuning telur.

- Lutein melambatkan kerabunan pada warga tua

- setengah cawan makanan kaya lutein setiap hari dapat membantu mencegah berlakunya serangan jantung

Marjerin

- ada dua jenis marjerin yang dapat bantu turunkanbkolestrol dalam darah iaitu 'take control' dan 'benecol', namun kedua-duanya sukar didapati

- dihasilkan daripada sterol tumbuhan yang terbukti dapat menurunkan kadar kolestrol dan LDL sehingga 14%

- mempunyai kesan sampingan iaitu mengurangkan penyerapan beta karotine

Kacang badam dan walnut

- kacang mengandungi vitamin E, magnesium, tembaga dan fitokimia yang berhubungan dengan kesihatan jantung.

- walnut kaya dengan omega-3

- ambil dalam jumlah yang sederhana kerana kacang tinggi kalori

Teh

- mengandungi antioksidan yang tinggi

- teh bantu menjaga kelenturan pembuluh darah dan mencegah pembuluh darah.

- flavonoid mampu mencegah terjadinya oksidasi LDL yang membentuk plak pada dinding arteri.

- menurunkan kadar kolestrol dan tekanan darah

Coklat

- Ramai yang cuba elak makan coklat terutama bagi yang nak kurus. Bagi mendapatkan kesan kesihatan kepada jantung pilih coklat hitam dan tidak manis

- Coklat hitam 3x lebih flavonoid yang merupakan antioksidan. Coklat putih tidak mengandungi flavonoid

- makan 1 auns coklat hitam setiap hari meningkatkan kolestrol HDL dan mencegah oksidasi kolestrol jahat

- kalau makan terlalu banyak memang akan naik berat badan anda

Shaklee Membantu Turunkan Kadar Kolestrol

Produk shaklee dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dalam darah dan menghalang penyerapan kolestrol.

Antara produk yang disarankan adalah Phytocol dan Omega Guard..

1. Phytocol-st

- menghalang kolestrol baru dari melepasi dinding perut untuk memasuki saluran darah.
- membantu mengawal kadar kolestrol dalam darah


2. Omega Guard

- DHA dan EPA  dapat membantu mengelak tekanan darah tinggi, menstabilkan kepekatan darah dan melancarkan peredaran darah
- merendahkan kolestrol, mengekalkan kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL