Follower

Jom KLIK2

Mar 27, 2015

Kalsium utk gg & tulang

No comments:

Alhamdulillah, ank ke4 & yg ke2 dpt full breast milk dr mak nye. Ank sulung & no2 dpt sikit cenoit je. Ank ke3, dpt disusukan hingga 2thn ngam. Terpaksa stop sbb dlm rahim dah ada bby ni, bby yg ke 4...hihi...

Sy mmg target menyusu bby 2thn shj. Xmo lebih2. Better ikut apa yg Islam sarankan.

Si kecik hannan ni, tumbuh gg seawal usia 4bln & berjln pd usia 9bln. Seingat sy, demam pun br sekali 2..itupun sbb kena cucuk..hannan ni jenis gg keluar 2btg serentak. Skrg dlm memasuki usia 1thn 2bln. Gg taring kiri & kanan dh nampak. Keluar je gg tu, maka jumlah gg hannan akan jd saploh.

Syukur rezeki dr Allah.

Sepjg ngandung, berpantang, penyusuan dan hingga skrg sy ambik kalsium tablet iaitu ostematrix utk elak bengkak & kejang kaki, pelawas dan lain.

Bersama ostematrix, saya ambik energizinh soy protin.

Alhamdulillah...badan pun xde la penat, kurang stress ( ank 4, handle yg sklh lg), dan mcm2 lg..

Mar 24, 2015

NutriWhite - set penjagaan kulit muka

No comments:

Langkah2 penggunaan Produk NutriWhite Shaklee

Membersih

~Gentle Action Make Up Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser~

Cara Penggunaan :
sapu pada kulit yang basah dan bilas dengan menggunakan air suam.

Fungsi : Kulit akan lebih bersih , licin, lembut, segar dan berseri, menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa

Memperbaharui
~Soothing Radiance Whitening Cleanser~

Cara Penggunaan : 
Tuang sedikit pada kapas & sapukan perlahan2 ke seluruh muka dan leher. 

Fungsi : 
Memulihkan kulit pada keseimbangan PH semulajadi. Kulit akan jadi lebih anjal & segar serta lembut

Mencerahkan

~ Daily Defense Whitening Essence~

Cara Penggunaan :
Apply pada keseluruhan wajah yang bersih, sapu sama rata ke seluruh muka dan leher

Fungsi :
melicin, mencerahkan dan menegangkan. Membantu mengeluarkan pigmentasi, melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan keosakkan akibat dari matahari. Mempunyai Vit c yang aktif untuk memperbaiki kulit

Merawat
~ Spot Whitening Treatment ~

Cara Penggunaan :
Sapu sedikit ke kawasan gelap pada kulit, sekali @ 2 kali sehari. Elakkan dari tededah kepada cahaya matahari selepas penyapuan.

Fungsi :
Berkesan untuk kurangkan kesan tompokan akibat matahari & jeragat.

Mencegah
~ Ultimate Protection  Whitening Lotion SPF 15 ~

Cara Penggunaan :
Untuk kegunaan siang hari, sapu lembut dan ratakan ke seluruh muka & leher, elakkan dari kawasan mata.

Fungsi :
Elak keradangan kulit, melindungi kesan buruk dari matahari dan membina Penentangan terhadap kerosakkan alam sekitar.

Menganjalkan
~ Overnight Renewal Whitening Cream ~

Cara Penggunaan :
digunakan pada waktu malam, sapu perlahan keseluruh muka dan leher

Fungsi :
Meremajakan kulit ketika waktu tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah

Langkah2 yang disertakan ini adalah pelengkap untuk mereka yang inginkan kulit yang licin cerah dan berseri dengan Set NutriWhite Shaklee.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi saya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????
Jgn risau!!
terus hubungi saya, insyaAllah saya akan membantu anda ~ 017-6813489

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??

segera hubungi saya.segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!

Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.

Jgn malu dan segan boleh hubungi saya 017-6813489

Iman ku syg.....adakah benar hyper aktif kids?

No comments:

Allah...
Sy & suami mmg terkejut.

Mula cetenya.
Iman kalau demam, selalu high tempreture...& kalau dh high...akan berlaku tarik. Iman bukan sawan. Aku xsuka sebut sawan ye. Doa yg baik2 je utk iman.

1st time iman kena masa usia 1thn 6bln. 2nd time kena 28/12/14 & latest on 17/3/15.